Canalizare blocată de o hazna. „Curg dejecţiile pe şanţ”

Muncitorii care execută lucrări de refacere a canalizării pluviale de-a lungul drumului judeţean în comuna gorjeană Cătunele s-au lovit de un obstacol. Mai precis de o hazna veche, amplasată chiar pe mijlocul şanţului. Oamenii se plâng că dejecţiile ajung în stradă, emanând un miros greu de suportat. Nemulţumirea lor este cu atât mai mare cu cât au aflat că se ia în considerare inclusiv devierea canalizării. Primarul Florinel Ţuilă neagă şi spune că haznaua cu pricina va fi desfiinţată.

Neregulile au ieşit la iveală după ce au fost demarate lucrări de refacere a canalizării pluviale şi a podeţelor în satul Steic, de-a lungul drumului judeţean. Investiţia este derulată de Consiliul Judeţean şi prevede betonarea şanţurilor, astfel încât canalizarea pluvială să preia o cât mai mare cantitate de apă în timpul precipitaţiilor.

Muncitorii au dat însă peste un hop în timpul lucrărilor. O hazna veche şi fisurată cade chiar pe mijlocul şanţului. Oamenii din zonă sunt revoltaţi, mai ales că dejecţiile din hazna ajung în şanţ, iar în zonă miroase îngrozitor. „Curg dejecţiile pe şanţ şi, fiind cald, deja e focar de infecţie. Apa cu dejecţii e verde!!! Dar am înţeles că s-a intervenit şi vor să devieze canalizarea mai spre stradă, dar devierea implică să intre în drum sau să o facă mai mică”, se arată în sesizarea înaintată de un localnic redacţiei „Pandurul”.

Haznaua care încurcă lucrările va fi desfiinţată, dă garanţii primarul comunei Cătunele. „Va fi spartă, fără probleme. Nu stă nimeni în loc de ea. Cum să se facă deviere? Nu! Canalizarea a fost făcută acum 30-40 de ani şi nu se ştia că e acolo. Acum se fac şanţurile şi când să sape, au dat de ea. Şanţurile erau din dale, la o oarecare distanţă de fosa septică. Acum le fac mai mari şi au dat de fosă. O să o spargă, pentru că nu au încotro, nu pot să facă altfel. În zilele următoare, când o să aibă pichamăr să spargă podul cel vechi, spargem şi fosa. N-are voie cu ea acolo”, a declarat Florinel Ţuilă, primarul comunei Cătunele.

Vizualizări: 2,756

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: