Au de plătit amenzi cât toate impozitele din comună

Mai puţin de 100 de tineri din Negomir au strâns în câţiva ani o datorie uriaşă la bugetul comunei. Vorbim despre 500 de mii de lei, bani pe care primăria nu ştie cum să-i recupereze de la datornici. Între timp, aceştia speră ca debitele să se prescrie şi să scape de amenzi. Cele mai multe sancţiuni sunt primite în trafic. Făcând o comparaţie, toţi localnicii din Negomir achită din taxe şi impozite, în fiecare an, 500 de mii de lei către bugetul comunei.

Cei mai mulţi dintre datornici nu muncesc cu forme legale sau sunt plecaţi în străinătate, iar autorităţile le-au pierdut urma. Primarul din Negomir, Tudor Oiţă, s-a plâns că are de recuperat debite vechi de ani de zile. „Avem probleme cu amenzile neîncasate de la cetăţeni. Este vorba despre o sumă de 500 de mii de lei. Este un debit foarte mare. Sunt doar amenzi neîncasate. Sunt foarte mulţi tineri, plecaţi în afară, nu au contracte de muncă. Aşa că nu putem să le facem nici popriri, îi urmărim. Avem şi acum Curtea de Conturi în control şi ne lasă măsură să recuperăm aceste debite. Vom face şi noi tot ce depinde de noi să recuperăm aceste datorii”, a spus Tudor Oiţă.

Edilul a încercat să recupereze banii pe mai multe căi. Cu toate acestea, cei care datorează bani primăriei nu vor să muncească nici măcar în folosul comunităţii ca să le fie şterse sancţiunile. „O să ajungem la debite şi mai mari. Sunt până în 100 de persoane. Au amenzi de la 10 mii de lei până la 25 de mii de lei. Cele mai multe sunt amenzi de circulaţie şi pentru deranjarea ordinii publice. Am discutat cu Consiliul Local, am înştiinţat oamenii, merg în teren şi casierii să discute cu oamenii. Legea este cum este. Am făcut dosare şi am mers la ei să le propunem să muncească în folosul comunităţii, dar refuză şi nu avem ce să le facem. Trebuie să ajungi până la Judecătorie, obţinem hotărârea judecătorească să muncească în folosul comunităţii, ei refuză şi o luăm de la capăt”, a mai spus primarul din Negomir.

Vizualizări: 1,574

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: