Cancelarul Austriei umilește România

Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, a exprimat regret că state central şi est-europene nu acceptă solicitanţi de azil în cadrul sistemului UE de redistribuire, observând că şi imigranţii extracomunitari refuză să meargă în ţări precum România, Bulgaria şi Polonia.

"Nu doar că unele state membre refuză imigranţi, dar nici imigranţii nu sunt pregătiţi să meargă în ţări precum Bulgaria, România sau Polonia. Şi chiar dacă am reuşi să îi trimitem cu poliţia în aceste ţări, în câţiva ani ar reveni în Germania, Austria sau Suedia", a continuat Sebastian Kurz, citat de agenţia DPA.

În cursul întrevederii pe care a avut-o cu Sebastian Kurz, cancelarul german Angela Merkel a criticat, la rândul său, lipsa de solidaritate a unor ţări europene în materie de imigraţie. "Dacă sistemul de protejare a frontierelor externe nu funcţionează corespunzător, atunci, din punctul meu de vedere, nu trebuie să existe ţări care să refuze să dea dovadă de solidaritate", a spus Angela Merkel, potrivit publicaţiei Bayern Kurier.

Vizualizări: 7,655

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: