Primarul din Europa care i-ar vrea pe români împușcați

Revoltă și dezgust în întreaga Europă după ce un primar din Spania a spus că i-ar plăcea să-i vadă pe români împușcați. Totul a pornit de la un incident în trafic, care a avut loc în localitatea spaniolă Pedrera. În localitate a avut loc, săptămâna trecută, un accident rutier în care au fost implicaţi mai mulţi români. Aceştia au lovit în mod repetat celălalt autoturism implicat în accident şi l-au agresat pe şofer, fiind ulterior reţinuţi de către Poliţia Locală. 

Spaniolii au făcut un protest, iar primarul din localitate a șocat prin discursul lui. ”De ei trebuie să se ocupe judecătorii, nu noi. Cine încalcă legea, trebuie să vadă cum se aplică legea. Şi mie mi-ar plăcea să văd nişte oameni împuşcaţi. Le-am zis destule, nu mai am ce să le mai zic”, le-a spus primarul Antonio Nogales manifestanţilor nemulţumiţi din Pedrera.

Declarația primarului a fost primită cu dezgust și uimire, comentariile îndreptându-se către faptul că, în loc să aplaneze conflictul dintre spanioli și comunitatea românească, Antonio Nogales escaladează conflictul. ”Primarul din Pedrera nu trebuie să mai stea niciun minut în funcţie după aceste declaraţii iresponsabile şi incendiare. Este inadmisibil! Nu putem tolera asemenea declaraţii radicale a unui om public care, în momente delicate precum cel din Pedrera, ar trebui să încerce să reducă tensiunile, nu să pună gaz pe foc”, a declarat Veronica Perez, secretarul general al organizaţiei PSOE din regiunea Sevilla.

Și alți oficiali din Spania, România și nu numai au condamnat declarațiile primarului.

Vizualizări: 2,560

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: