Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Polonia a publicat lista pedofililor

Ministerul Justiţiei de la Varşovia a publicat o listă cu numele, fotografiile şi adresele a aproape 800 de pedofili şi agresori sexuali, transmite Deutsche Welle.

„Dreptul de a ne proteja copiii se află deasupra dreptului infractorilor la confidenţialitate”, a argumentat ministrul polonez al Justiţiei, Zbigniew Ziobro. În opinia ministrului, noua măsură ar fi „un progres”.

Lista conţine numele, datele şi locul naşterii, precum şi domiciliul a 768 de pedofili şi făptaşi ai unor agresiuni sexuale asupra minorilor cu vârste sub 15 ani. Informaţiile sunt practice mai ales pentru familiile din Polonia, a mai spus ministrul Ziobro. Este suficientă introducerea în motorul de căutare a numelui de familie sau a locului de reşedinţă şi orice părinte poate afla dacă în imediata apropiere a copiilor săi trăieşte vreo persoană potenţial periculoasă, a explicat la postul public de radio un reprezentant al departamentului responsabil cu publicarea listei.

Diverse sondaje de opinie arată că, în cazurile de pedofilie, polonezii ar încuraja, în proporţie covârşitoare, castrarea chirurgicală, închisoarea pe viaţă sau chiar pedeapsa cu moartea.

Vizualizări: 557

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: