Când este bine să te tunzi

Majoritatea femeilor aleg să se tundă din două motive: fie vor să facă o schimbare, fie părul este foarte deteriorat și trebuie salvat. Pentru a nu ajunge în situația a doua este bine să tratezi cu responsabilitate acest aspect. 


Este ideal să te tunzi de mai multe ori pe an pentru a-ți păstra părul în formă. Pentru a vedea exact când este momentul să îți tunzi părul, trebuie să fii atentă la anumite detalii. Unul dintre primele semne că ar putea fi timpul să te tunzi este coafarea care îți ia mai mult timp. Dintr-o dată, rutina părului începe să dureze mai mult decât înainte. Acest lucru se poate datora faptului că vârfurile s-au tocit și necesită mai mult timp pentru a fi descurcate. Când părul începe să se deterioreze necesită mai multă umiditate. Specialiștii spun că, atunci când coafarea părului durează mai mult, este timpul să faci o programare la coafor.

Dacă șuvițele tale sunt plate, iar părul tău începe brusc să ia o formă lipsită de volum, este un semn sigur că trebuie să te tunzi. Practic, dacă te trezești că în fiecare zi preferi să îți prinzi părul într-un coc  dezordonat, acest lucru reflectă faptul că a-ți purta părul desprins nu este tocmai o perspectivă palpitantă.

În mod sigur, vârfurile despicate sunt indiciul principal că părul trebuie să fie tuns. Totuși, specialiștii spun că dacă aștepți până atunci este de fapt prea târziu. Dacă părul pare deteriorat, cu vârfurile despicate, este un semn sigur că ai așteptat puțin prea mult între tunsori. Perioada recomandată de întreținere de șase până la opt săptămâni.

De cele mai multe ori, aceasta este perioada ideală pe care stiliştii o sugerează de fapt pentru a aștepta între tunsori. Dacă ai părul lung, care este ondulat sau drept, poți aștepta 8 până la 12 săptămâni. Mai ales dacă îți hidratezi părul cu măști, minimizând daunele provocate de căldură, poți aștepta și până la 12 săptămâni până la următoarea tunsoare.

Vizualizări: 1,247

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: