Motorul cu care va fi echipată Dacia Jogger, produs la Mioveni

Cu toate că s-a crezut că noul Dacia Jogger Hybrid va fi produs în Turcia, la Bursa, ultimele informații venite din partea oficialilor constructorului român arată că automobilul va fi produs integral în cadrul uzinei Dacia din țară. Șefii Dacia au anunțat în premieră că motorul cu care va fi echipat acest model va fi produs în Uzina Mecanică Dacia.

Producătorul român cu sediul principal la Mioveni va începe să asambleze începând cu anul viitor primul său automobil hibrid, a informat ProMotor. Acest Jogger Hybrid urmează să fie echipat din punct de vedere tehnic cu un motor complex, care are la bază o unitate pe benzină și alte două motoare electrice. Inițial s-a crezut că motorul ar urma să fie produs în Turcia, acolo unde este fabricat și propulsorul E-Tech cu care este echipat Renault Clio. Din fericire însă pentru țara noastră, Denis le Vot, CEO-ul Dacia, a anunțat recent că motorul va fi produs în cele din urmă chiar în România.

În ultimele săptămâni au apărut pe piață tot felul de zvonuri legate și de planul grupului francez de creare a unor noi entități care să preia o parte din activitățile de producție a mașinilor electrice, pe de o parte, și a motoarelor termice, de cealaltă parte. Încercând să liniștească apele, le Vot și Senard au susținut că mai multe detalii în acest sens vor apărea peste o lună, în data de 8 noiembrie. Ce este cel mai important însă a fost subliniat de Dominique Senard, care a transmis foarte clar că “Renault nu se va împărți în două”.

Denis le Vot a adus în discuție și viitorul automobil electric Dacia, despre care a spus că va fi produs fie în România, fie în Maroc. Bineînțeles, această decizie va fi luată în funcție de profitabilitatea pe care o va oferi fiecare dintre cele două locații de producție.

Vizualizări: 2,656

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: