Ce ar trebui să mănânci după ce ai mers la sală

Mâncarea și exercițiile fizice merg mână în mână pentru o bună sănătate. Pentru a fi tot timpul în formă, sportul trebuie să devină principalul nostru aliat dar e important și să știi ce trebuie să mănânci după ce ai mers la sală.


Este cunoscut faptul că, prin aportul de oxigen adus creierului, exercițiile fizice întăresc imunitatea, îmbunătățesc memoria și ajută la tonifierea musculaturii. Ba chiar mai mult de atât, sportul poate stimula și producția de endorfine iar organismul nostru va avea nenumărate beneficii dacă facem mișcare zilnic. Alimentația de după efortul fizic este foarte importantă și tocmai de aceea este important să știi ce trebuie să mănânci după sală.

Recuperarea după exercițiile fizice este extrem de importantă, mai ales dacă vrei să te antrenezi și în ziua următoare. Așadar, dacă nu te recuperezi corespunzător, te poți alege cu dureri musculare și oboseală. Efortul fizic ne consumă rezervele de carbohidrați din mușchi și ar putea fi urmat de distrugerea fibrelor musculare. Toate aceste efecte pot fi remediate prin refacere și recuperare corespunzătoare.

Înainte de a afla ce trebuie să mănânci după sală, trebuie să știi că hidratarea este extrem de importantă. Având în vedere faptul că deshidratarea apare în urma pierderii de fluide în timpul efortului fizic, cea mai bună variantă de hidratare o reprezintă băuturile cu electroliți sau apa.

După sală, trebuie să te asiguri că îți reînnoiești rezerva de carbohidrați din mușchi. Vei avea nevoie de mai mulți carbohidrați pentru a-ți reface rezervele după un antrenament mai solicitant sau de durată. Așadar, pentru a-ți reface rezervă de glicogen, după un antrenament mai intens ar fi indicat să consumi 1 – 1,2 g carbohidrați/kg.

Proteinele sunt la fel de importante pentru a-ți reface fibrele musculare. Așa că, un consum corespunzător de proteine te va ajută să din acest punct de vedere. După ce ai lucrat la sală este recomandat să consumi proteine complete, iar printre cele mai eficiente sunt produse lactate, ouăle sau laptele de soia. 

Există și situații în care nu poți servi masa chiar după exercițiile fizice, așa că poți mânca o banană sau poți bea un pahar cu lapte în primele 60 de minute. Cu toate acestea, trebuie să ai în vedere faptul că mesele trebuie să fie echilibrate și variate. Tocmai de aceea, specialiștii recomandă să adăugăm fructe și legume în alimentație.

Vizualizări: 770

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: