Când expiră mandatul lui Ciobotărică! Ce urmează!

Mandatul de reţinere de 24 de ore emis pe numele managerului interimar al CE Oltenia, Laurenţiu Ciobotărică, expiră joi, la ora 19.40. Dosarul instrumentat în primă fază de procurorul Laurenţiu Grecu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a fost declinat către DNA Craiova. Dosarul a plecat la Craiova, dar Ciobotărică este încă în arestul IPJ Gorj. Având în vedere că procurorii anticorupţie nu se grăbesc cu audierile, cel mai probabil Ciobotărică va fi pus în libertate.

Reamintim că Ciobotărică a fost reţinut miercuri seara sub acuzaţia de abuz în serviciu, pentru că împreună cu Directoratul şi Consiliul de Supraveghere a aprobat plata a şase salarii compensatorii pentru Aurel Medinţu, ca să părăsească postul de director al Diviziei Energie. Suma de 120.000 de lei i-a fost virată lui Medinţu în cont, în baza unui acord încheiat de Medinţu cu Consiliul de Supraveghere. Potrivit unor surse, în dosar au fost audiaţi şi supraveghetorii, dar reţinerea a fost dispusă doar pentru Ciobotărică.

Politicienii din zona PSD şi nu numai cer înlocuirea lui Ciobotărică din funcţia de preşedinte al Directoratului cu Ionel Ilie, fostul adjunct al lui Medinţu şi actual director al Diviziei Energie. Ministerul Energiei nu a luat încă o decizie, dar este vehiculat şi numele lui Bălăşoiu, în cazul în care se va ajunge la schimbarea lui Ciobotărică.

Procurorul Grecu este la rândul lui în atenţia organelor de cercetare, după cum a dezvăluit zilele trecute ziarul Naţional. Ancheta AICI. Potrivit ziarului, mama procurorului Grecu are procese pe rol cu Complexul Energetic Oltenia, legate plata unui uzufruct pentru terenuri.

Procurorul Grecu, ca şi procurorul Moţa care acum este la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, au fost buni colaboratori ai fostului şef al IPJ Gorj, Viorel Caragea, care peste câteva săptămâni va deveni cuscrul lui Laurenţiu Ciurel, fostul manager al CE Oltenia. Caragea era vestit pentru "meniul de 24 de ore" aplicat unor personalităţi ale căror dosare au fost instrumentate de Grecu sau Moţa, de multe ori vorbindu-se de interese politice sau economice care ar fi fost în spatele acestora.

Vizualizări: 6,460

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: