Cum a explicat CE Oltenia plăţile compensatorii pentru Medinţu

Laurenţiu Ciobotărică, directorul CE Oltenia, a fost reţinut 24 de ore pentru că a acordat şase salarii compensatorii fostului director de Energie, Aurel Medinţu. Faptul s-a petrecut în ianuarie 2016 şi a fost explicat public la acea vreme de CE Oltenia, ca reaţie la un articol de presă.

Reactia CE Oltenia din ianuarie: "Contractul de mandat este completat cu prevederile CCM aplicabil la nivelul societatii. Conform Actului Constitutiv al societatii, a fost incheiat un acord intre CS si dl. A. Medintu pentru incetarea contractului cu acordul partilor, termenii acordului fiind stabiliti in conformitate cu prevederilor Noului Cod Civil referitor la contractul de mandat si libertatea contractuala, astfel ca dl. A. Medintu a beneficiat de drepturile prevazute in CCM la nivel de societate.

In conformitate cu prevederile legale (Art.155 din CCM 2015; art.163, alin. 1 din Codul Muncii), drepturile salariale negociate sau platite salariatilor sunt confidentiale.
Conform prevederilor Legii 544/2001, sumele platite de catre societate ca si drepturi salariale catre angajati nu intra in categoria informatiilor publice expres mentionate".

Potrivit unor surse însă, cei care-l vor plecat pe Ciobotărică de la CE Oltenia i-au pregătit încă trei dosare.

Vizualizări: 6,270

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: