“Când m-am născut cântăream 5 kg, două eu şi trei talentul meu”

Înainte de a fi primar, Aristide Şerbănescu a confecţionat altare din marmură pentru bisericile franciscane din Moldova. De mai bine de 10 ani se află în fruntea comunei Schela. După ce a ocupat funcţia de viceprimar, Aristide Şerbănescu a devenit primarul localităţii, aflându-se deja la cel de-al doilea mandat. Deşi este convins că are talentul necesar pentru a conduce comuna, acesta spune că nu va mai candida la funcţia de primar, hotărârea luată fiind în proporţie de 60%.

Aristide Şerbănescu, primarul comunei Schela, a fost specialist în sculptarea obiectelor din marmură. Foarte mulţi ani a confecţionat altare pentru bisericile franciscane din Moldova. Această meserie îi aducea, în urmă cu 11-12 ani, venituri într-o lună cât actualul său salariul pe cinci luni. “Am lucrat foarte multe piese din marmură pentru bisericile franciscane din Moldova şi chiar pentru Institutul Franciscan de la Roman. Aveam un atelier acasă şi aduceam marmură de la Simeria. Într-o lună şi 8 zile am încasat, în anul 1996, suma de 65 milioane de lei. În prezent, ca primar al comunei Schela am un salariu de 14 milioane de lei vechi. Am fost nevoit să renunţ la a confecţiona altare din marmură din cauză că am suferit un atac cerebral pe care nu l-am perceput. Era nevoie de foarte mult efort pentru a ridica bucăţile de marmură”, a declarat Aristide Şerbănescu.

Înclină la a renunţa la funcţia de primar

Deşi este convins că are talentul necesar pentru a conduce comuna, Aristide Şerbănescu înclină la a renunţa la funcţia de primar, hotărârea sa fiind luată în proporţie de 60%. “Când m-am născut cântăream 5 kg, eu două şi talentul meu trei. Sunt în Zodia Leului şi sunt o fire foarte ambiţioasă, de regulă ceea ce îmi propun reuşesc. Cu toate acestea, în proporţie de 60% nu voi mai candida pentru alt mandat deoarece nu vreau să mor în primărie”, a declarat Aristide Şerbănescu.

A împlinit vârsta de 63 de ani

Primarul Şerbănescu a împlinit în urmă cu câteva zile vârsta de 63 de ani. Acesta a interzis angajaţilor să-l sărbătorească din cauză că era supărat pe unii dintre ei. “Le-am interzis să facă ceva deosebit. N-am acceptat niciun cadou pentru că la rândul meu nu fac daruri şi nu ofer flori nimănui. Aşa că m-am cinstit singur la Castrul Roman”, a precizat şeful comunei Schela.

 Îşi petrece Revelionul la Praga

Primarul comunei Schela îşi va petrece Revelionul la Praga împreună cu un grup de prieteni din Ploieşti, la un hotel de patru stele. Pentru o minivacanţă de 8 zile, Aristide Şerbănescu va plăti suma de 510 euro. Călătoriile prin lume reprezintă pentru edilul şef cea mai importantă pasiune a sa. ”Am văzut aproape toată Europa şi mi-ar plăcea să ajung în Irlanda şi Asia. Nu mă tentează însă America de Nord. Revelionul mi-l voi petrece la Praga împreună cu un grup de prieteni, cunoscuţi în timpul unui circuit prin Italia”, a mai precizat primarul comunei Schela.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: