Andrei Novac va contesta în instanţă concursul de la Direcţia „Brâncuşi”

Andrei Novac, candidat pentru postul de director al Centrului Cultural “Constantin Brâncuşi”,  a depus vineri o nouă contestaţie împotriva comisiei care a corectat cele două contestaţii depuse. În cazul în care autorităţile locale de la Târgu Jiu nu vor da curs solicitării sale, Novac este decis să ajungă la instanţă. Acesta este susţinut de poetul Dan Mircea Cipariu.

Răspunsul dat de membrii comisiei la contestaţia depusă l-a nemulţumit pe Andrei Novac, astfel că vineri a depus o altă contestaţie, iar de data aceasta împotriva comisiei de analizare a contestaţiilor. Novac solicită reprezentanţilor primăriei să-i pună la dispoziţie lista cu membrii comisiei de evaluare, dar şi ai comisiei de contestaţii şi cele două procese verbale ale comisiei. Solicitarea depusă i se adresează direct primarului Municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, căruia îi cere să elucideze misterul din spatele aparenţelor. “Prin această scrisoare  îi solicit domnului primar să demareze şi să coordoneze o comisie de anchetă care să verifice legalitatea concursului pentru funcţia de director al Direcţiei de Cultură “Constantin Brâncuşi”. I-am adus în atenţie şi încălcările flagrante ale legalităţii concursului. Totodată conform legii 544/2001 îi solicit să-mi pună la dispoziţie informaţii legate de selecţia directorului Direcţiei de Cultură „Constantin Brâncuşi” privind componenţa comisiei de evaluare şi a comisiei de contestaţii, precum şi cele două procese verbale întocmite de cele două comisii”, susţine Andrei Novac.

În demersul său, Andrei Novac este susţinut de poetul Dan Mircea Cipariu, care este şi preşedintele Uniunii Scriitorilor, secţia poezie din România. Dacă solicitarea nu va primi răspuns, cei doi sunt decişi să apeleze la instanţă. “Noi nu insinuăm nimic despre primarul municipiului Târgu Jiu. Asta se va întâmpla în cazul în care Florin Cârciumaru nu va răspunde solicitării noastre şi pe cale legală vom continua cu acţiunea în instanţă în cazul dacă nu va răspunde solicitării noastre”, susţine Dan Mircea Cipariu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, secţia poezie.

Primăria: Comisia a fost legală

Dacă din prima comisie, printre membri s-au numărat şi reprezentanţi ai Ministerului Culturii, de data aceasta comisia de contestaţii nu a avut în componenţă decât pe Dumitru Hortopan, Gheorghe Porumbel, Ion Cepoi, Emilian Ciongaru, din partea Primăriei Târgu Jiu şi o angajată a Direcţiei Judeţene pentru Cultură Gorj. “Din punctul meu de vedere această comisie a fost legal înfiinţată şi nu reprezintă nicio suspiciune. Cât despre organizarea comisiei am formulat cerere către Consiliul Judeţean Gorj, care ne-a delegat trei persoane de la direcţiile de cultură din judeţ, din partea primăriei a fost desemnată o persoană, iar al cincilea membru a venit din partea Direcţiei Judeţene de Cultură”, susţine Gabriel Sanda, viceprimar Târgu Jiu.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: