Un târgujian a descoperit beneficiile instalării de panouri solare

Facturile mari la utilităţi i-au făcut pe gorjeni să depună proiecte în cadrul Programului Casa Verde pentru instalarea de panouri solare. Anghel Bulimac este unul dintre cei care a avut un proiect eligibil. Omul a instalat un singur panou solar şi este convins că este suficient pentru întreaga familie.

Bulimac a făcut o investiţie de 63 de milioane de lei vechi, dintre care 60 îi vor fi returnaţi prin programul Casa Verde. „Am depus documentaţia, am obţinut finanţarea, iar acum aştept banii. Practic investiţia mea e de doar 300 de lei, pentru că eu am investit 6.300 de lei, iar de la stat voi primi înapoi 6000 de lei. Este deosebit de benefic. Din ce mi-au spus instalatorii este suficient un singur panou pentru întreaga familie”, susţine târgujianul Anghel Bulimac.

Ieri spre exemplu, apa din boiler a urcat la peste 50 de grade, deşi a fost singura zi cu soare din ultima perioadă. Târgujianul speră că pe timp de vară, factura la gaze se va reduce substanţial, iar iarna va plăti doar căldura. „Pe timp de vară plăteam la gaze aproape 60 de lei lunar, doar pentru apa caldă. Vă daţi seama că acum nu o să plătesc decât apa rece, pentru că panoul va face faţă”, adaugă Anghel Bulimac.

La Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj au fost depuse până acum aproape 200 de dosare de subvenţionare. Acestea sunt evaluate în tranşe în funcţie de cum sunt depuse. Conducerea APM Gorj a constituit o comisie care se ocupă de verificarea dosarelor, până ce acestea nu ajung la Bucureşti, acolo de unde nu se mai poate reveni asupra lor. Aceştia consiliază gorjenii care depun dosarele, iar acolo unde ceva nu este în neregulă, problemele le sunt semnalate. Aceasta este prima etapă a programului Casa Verde, care se va încheia la jumătatea lunii decembrie. Reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj susţin că şi anul viitor acest program se va desfăşura.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: