Când se va trece la ora de iarnă în 2022

În 2022 trecerea la ora de iarnă se face în ultimul weekend de octombrie, când România revine la ora Europei de Est. În România există două schimbări de oră într-un an: în martie și în octombrie. 


Țările europene au adoptat acest sistem de ora de vară - ora de iarnă secolul trecut, cu scopul de a utiliza la maximum lumina în serile de vară și în diminețile de iarnă, fiind constatată necesitatea acesteia în mai multe sectoare de activitate, precum agricultura.

Mecanismul de modificare a orei este folosit în România încă din anul 1932. În urmă cu patru ani, președintele Comisiei Europene de la acea vreme a promis că va elimina acest concept în cazul țărilor ce aparțin de blocul comunitar european. Măsura a întârziat să fie pusă în aplicare. 

Decizia cu pricina ar fi trebuit să intre în vigoare în anul 2021. Însă pandemia de coronavirus a dat toate planurile peste cap. Politica de reglementare a orei în statele europene a ajuns printre ultimele priorități de pe listele politicienilor de la Bruxelles. 

România va trece la ora de iarnă în ultimul weekend din luna octombrie. În noaptea de sâmbătă spre duminică, 30 octombrie, ora 04:00 va deveni ora 03:00. Toți românii vor dormi în această noapte cu o oră mai mult decât de obicei. Revenirea la ora de vară va avea loc abia anul, viitor. Mai exact, va trebui să schimbăm acele ceasurilor în ultima duminică din luna martie, pe data de 26 martie 2023.

Vizualizări: 3,301

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: