De ce a fost Facebook în pană câteva ore de pe internet

Facebook a trecut printr-o pană majoră aplicaţia fiind invizibilă timp de șapte ore. Miliarde de utilizatori nu au putut folosi rețeaua, nici Instagram, WhatsApp sau Messenger. Compania și-a cerut scuze și a explicat că problemele au fost cauzate de o modificare defectuoasă a configurației serverelor sale.

Incidentul tehnic este cel mai mare înregistrat până acum. Este un eșec de pe urma căruia se estimează că firma lui Mark Zuckerberg a pierdut 7 miliarde de dolari. Luni, acțiunile Facebook au scăzut cu 5%. Fondatorul şi CEO-ul Facbook, Mark Zuckerberg a transmis utilizatorilor că îi pare rău pentru întreruperea care a afectat serviciile Facebook, Instagram şi WhatsApp, reluate după mai mult de şase ore. "Facebook, Instagram, WhatsApp şi Messenger revin acum online. Îmi pare rău pentru întreruperea de astăzi Ştiu cât de mult vă bazaţi pe serviciile noastre pentru a rămâne conectaţi cu oamenii la care ţineţi", a scris Zuckerberg pe Facebook.

O astfel de situaţie nu a mai fost înregistrată din 2019, când întreruperea a durat aproximativ 14 ore. Downdetector, care urmărește în timp real raportarea incidentelor și a problemelor legate de diverse servicii, a transmis că acesta a fost cel mai mare eșec pe care l-a văzut vreodată, cu 10,6 milioane de reclamații în întreaga lume, scrie BBC.

Compania a susținut că unele modificări realizate la routerele din centrele de date au făcut practic cele patru servicii "invizibile" pentru restul utilizatorilor de internet.

Multe întreruperi de acest fel se rezolvă destul de repede și sunt localizate rapid. Problema Facebook și a celorlalte servicii a fost de această dată globală și a dus la haos în sediul companiei, iar timpul îndelungat pentru rezolvare a fost neobișnuit pentru evenimente de acest gen.

Vizualizări: 751

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: