Când vine verdictul pentru "Mafia permiselor" din Gorj

Data de 8 decembrie va veni cu verdictul pentru suspecții din dosarul "Mafia permiselor" din Gorj. Judecătorii de la Tribunalul Gorj au decis, la termenul de joi, să stabilească pronunțarea în acest dosar pentru luna viitoare.

Mai multe persoane din Târgu Jiu, majoritatea medici, au fost trimise în judecată de procurorii Parchetului instanţei supreme, fiind suspectate că au eliberat mii de documente medicale unor persoane care au obţinut fraudulos permise de conducere şi permise de port-armă.

Inculpații sunt judecați pentru trafic de influență. În dosar, s-au constituit părți civile Biroul de Arme din cadrul Inspectoratului de Poliție Gorj, precum și Instituția Prefectului - Serviciul Public de Permise.

Au fost trimişi în judecată medicul oftalmolog Dana Maria Vodislav, medicul primar radiolog Elena Dinică Băltăreţu, medicul specialist în medicina muncii Rodica Lehner şi psihologul Valentina Elena Oprişor.

De asemenea, au fost trimişi în judecată şi asistentul medical Elena Liliana Răcman, psihiatrul Vasile Silian şi Vasile Virgil Băltăreţu Dinică. Medicii şi asistentele acestora sunt acuzaţi de trafic de influenţă, luare de mită, fals intelectual, complicitate la uz de fals şi abuz în serviciu sau.

Anchetatorii au stabilit că în perioada ianuarie - octombrie 2013 medicii inculpaţi au eliberat între 1.015 şi 2.622 de documente medicale unor persoane pe care nu le-au examinat, dar de la care au încasat taxele, fără a elibera chitanţe fiscale în schimb. Certificatele medicale necesare obţinerii sau reînnoirii permiselor de port-armă şi celor de conducere erau eliberate prin intermediul cabinetelor medicale pe care medicii le aveau la Târgu Jiu şi în cadrul cărora erau asociaţi sau administratori.

În plus, medicii aveau o înţelegere anterioară pentru a ştampila "în alb" documentele pe care trebuiau să le elibereze după consultarea unui solicitant, persoanele care doreau să primească actele necesare la diferite examene plătind sume cuprinse între 5 lei pentru o analiză şi 85 sau 95 de lei pentru o întreagă fişă medicală.

Vizualizări: 4,023

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: