Când vor fi gata noile blocuri ANL din Târgu Jiu

Cele două noi blocuri ANL din cartierul Narciselor, la construcția cărora se lucrează în prezent, vor fi gata până în luna octombrie. Fiecare bloc va avea 20 de unități locative ce vor fi repartizate familiilor sau persoanelor singure, până în 35 de ani. Valoarea totală a investiției este de 3,9 milioane lei, bani asigurați de Agenția Națională a Locuinței (ANL).

Fiecare bloc va fi compus din 8 apartamente și 12 garsoniere. Lucrările au demarat anul trecut, la începutul lunii iunie, și sunt destul de avansate, astfel că în toamnă ar putea fi încheiate. În total, vor fi înființate 40 de noi unități locative. Circa 1.200 de târgujieni au depus cereri în vederea obținerii unei locuințe ANL. Executantul lucrărilor este o societate din Craiova. „Termenul de dare în funcțiune este pe 1 octombrie anul acesta, sperăm să depunem toate eforturile să ne încadrăm în termen”, a spus Nicolae Martinescu, reprezentantul firmei constructoare.

Noi locuinţe ANL

Autoritățile din Târgu Jiu spun că au obținut acceptul Agenției Naționale a Locuinței pentru construirea de noi blocuri tip ANL în zona Narciselor. „Am obținut avizul pentru încă două blocuri care vor începe în acest an, cu încă 40 de astfel de locuințe. Iar pentru a întregi acest cartier avem în proiectul nostru încă patru blocuri pentru care documentația a fost depusă deja la Compania Națională de Investiții. În total vom avea 320 de unități locative în acest perimetru, cartier care este deja amenajat din punct de vedere al infrastructurii rutiere, al utilităților”, a declarat Aurel Popescu, primarul interimar al municipiului Târgu Jiu.  

Autoritățile locale vor să înființeze un cartier similar și pe suprafaţa de 40 de hectare de teren, cedată cu titlul gratuit, de Ministerul Apărării Naționale, municipiului Târgu Jiu. Aici ar urma să se înfiinţeze centre multifuncționale de tineret, baze sportive, locuri de joacă și de agrement.

Galerie foto





Vizualizări: 2,091

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: