Când vor fi puse în funcţiune artezienele de la Motru

Administraţia locală din municipiului Motru a dat startul curățeniei la nivelul localităţii. Timp de circa o lună salariaţii Direcţiei Publice, persoanele asistate social de la nivelul municipiului, dar şi elevi vor participa la acţiunile de ecologizare și înfrumusețare. Autorităţile locale şi-au propus ca în data de 1 aprilie, când acest proces va fi finalizat, să pornească cele cinci fântâni arteziene de pe raza municipiului.

Înfrumuseţarea municipiului Motru se va face după un program bine stabilit, aprobat de consilierii locali, a spus primarul municipiului Motru, Dorin Hanu. "Este programul de înfrumuseţare care se face în fiecare primăvară, în fiecare localitate. Am aprobat printr-o hotărâre de Consiliu Local luna trecută. Constă în general în igienizarea oraşului, adică vopsirea mobilierului urban, mă refer la băncuţe, coşuri de gunoi, la borduri, se reface marcajul rutier, se plombează străzile care s-au degradat pe perioada de iarnă, se plantează pomi unde mai este necesar în zonele în care s-au uscat o parte din pomi. Se plantează flori, se dezgroapă trandafirii. Vom da drumul și la fântânile arteziene. Noi am dori pe 1 aprilie, odată cu venirea primăverii propriu-zise", a declarat Dorin Hanu, primarul municipiului Motru.
Trei dintre fântânile arteziene din Motru sunt în parcul din fața primăriei. Mai este o fântână arteziană în Parcul Central și încă una în parcul cel nou, din zona T-urilor.
Sute de persoane, printre care și tineri, au fost mobilizate pentru ecologizarea municipiului și a satelor arondate acestuia. "Noi nu facem lucrări decât cu cei de la Direcția Publică. Este societatea Consiliului Local și cu ei se execută. Ajută și asistații sociali, dar ei mai sunt puțini. Îi folosim la activități de genul acesta. Un sprijin deosebit îl primim de la elevii de la școli. Pe malul Motrului merg și fac o salubrizare, adună sticle, PET-uri și tot ce este acolo. De foarte multe ori ne-au sprijinit mai ales elevii de la Colegiul Tehnic", a mai spus primarul municipiului Motru.

Galerie foto


Vizualizări: 415

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: