Serele de la Berleşti, gata de producţie

Societatea comercială ce aparţine Consiliului Local Berlești este gata să scoată pe piaţă flori din propria-i seră. Autorităţile locale din comună au început construcţia serei încă de anul trecut, iar acum aşteaptă roadele. Primarul localităţii, Maria Dumitraşcu, spune că au plantat în primă fază flori şi căpşuni care au rod tot anul şi pe care le vor comercializa prin magazinul societăţii deschis în localitate.

Sera din spatele primăriei Berlești începe să devină productivă. Având o suprafaţă de aproape 700 de metri pătrați, firma Consiliului Local va cultiva acolo flori şi căpşuni în prima fază, apoi va trece pe legume. ”Am plantat deja, au și răsărit florile, am pus căpșunile. Florile le-am pus pe etajere și o să le mutăm în momentul în care o să ne permită mutarea la cutiuțe ca să le putem vinde. În două săptămâni cred eu că o să putem să le scoatem la vânzare. Căpșunile le-am plantat, e un soi care face tot timpul anului, nu numai primăvara. Am reuşit şi am făcut rost de stolonii aceia și așteptăm producția. Suntem la început, dar lucrurile aşa se ia”, a spus Maria Dumitrașcu, primarul comunei Berlești.

 Luna curăţeniei

Ca orice bun gospodar, şi primăriţa de la Berlești a început curățenia de primăvară. Prioritară a fost decolmatarea pârâului Gâlceasca, ce vine de la Albeni și se varsă în Amaradia. Autoritățile locale spun că oamenii de la ajutorul social se ocupă de activitățile de curățenie. ”Ne-am apucat de curățenia zonală, în toată localitatea. La biserici am fost, la Biserica din Gâlcești am fost săptămâna trecută şi continuăm cât ne lasă vremea. I-am băgat și pe cursul râurilor, văruire, defrişare, decolmatare, verificarea pâraielor că mai aduc mizerie, trece pârâul Gâlceasca pe 20 de kilometri, trebuie verificat, văruirea pomilor. Am 70 de oameni la ajutorul social pe total comună, dar îi am arondaţi pe sate ca să acoperim toată zona. Cred eu că până la 1 aprilie să fie totul pus la punct”, a spus Mariana Dumitrașcu, primarul din Berlești.

Vizualizări: 774

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: