Când vor fi redeschise parcurile din Târgu Jiu

Parcurile din Municipiul Târgu Jiu ar putea fi redeschise după data de 15 mai. Primarul Marcel Romanescu consideră că, în prima fază, locurile de joacă vor trebui să rămână închise.

Primarul Marcel Romanescu a vorbit despre situaţiia parcurilor din Târgu Jiu după data de 15 mai, precizând că așteaptă să vadă, mai întâi, ce decizii se vor da la nivel de guvern.

Dacă nu se vor aplica alte interdicţii referitoare la parcuri, edilul a precizat că va veni cu o propunere în fața Comitetului Local pentru Situații de Urgență de deschidere a parcurilor după data de 15 mai: „Avem două variante, iar prima ar fi varianta impusă de la nivelul autorităţilor centrale, iar dacă se va lua o hotărâre la nivel naţional, nu vom face altceva decât să o punem în aplicare. Dacă hotărârea va rămâne la nivelul autorităţilor locale, aşa cum am procedat întotdeauna, voi face o propunere Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, dar voi ţine cont de hotărârea care se va adopta, mai ales că acolo sunt persoane din instituţiile publice şi fiecare autoritate publică locală, prin reprezentant, va trebui să îşi spună punctul de vedere. Ulterior se va adopta o decizie cu majoritatea votului celor prezenţi“, a spus primarul.

Romanescu susține deschiderea parcurilor: „Din punctul meu de vedere, şi văzând cum au evoluat lucrurile la nivelul municipiului Târgu Jiu nu am foarte mari temeri. Treptat, aş da drumul, cel puţin la parcuri dar nu la locurile de joacă. În privinţa locurilor de joacă cred că ar trebui să mai amânăm deschiderea lor o perioadă scurtă de timp, până vedem exact cam ce efecte mai are această pandemie la nivel local. Dar în privinţa parcurilor, pentru că sunt spaţii deschise, eu cred că după data de 15 mai am putea să adoptăm o astfel de hotărâre”.

Dacă parcurile din municipiu vor fi redeschise, cel mai probabil  locurile de joacă vor rămâne închise până când va fi stopată evoluția epidemiei de coronavirus, aşa cum s-a întâmplat şi în alte localităţi care deja au deschis parcurile pentru ca oamenii să poată alerga şi să iese în aer liber.

Vizualizări: 2,906

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: