Frizerii și parcuri deschise la 15 mai. Fără terase!

Guvernul se gândește să deschidă frizeriile, saloanele, cabinetele stomatologice și parcurile după data de 15 mai, susține presa centrală pe surse. Nu și terasele, care ar putea fi deschise abia la 1 iunie. 

Nu este exclus ca, pentru deplasări în afara localității de domiciliu, să fie în continuare nevoie de declarație pe proprie răspundere.

Vor rămâne închise mall-urile, fiind considerate locuri unde măsurile de distanțare socială ar fi dificil de respectat. De asmenea, nici restaurantele nu vor fi deschise după încheierea stării de urgență.

Oricine se uită pe stradă observă că deja lumea s-a relaxat și pleacă de acasă măcar pentru o plimbare. De altfel, statisticile arată că mare parte a celor infectați cu noul coronavirus l-au luat în spital sau la serviciu, nu la plimbare.

actualizare: Premierul Ludovic Orban spune că autorităţile au în evaluare toate posibilităţile după data de 15 mai, de la prelungirea stării de urgenţă, instituirea stării de alertă, emiterea ordinului privitor la epidemie cu risc major, dar şi varianta în care nu va fi necesară nicio formă specială. El a precizat că o decizie va fi luată în funcţie de evoluţia epidemiei.

"Avem în evaluare toate posibilităţile, de la prelungirea stării de urgenţă, instituirea stării de alertă, emiterea ordinului privitor la epidemie cu risc major şi varianta în care nu va fi necesară nicio formă specială. Decizia o vom lua pe măsură ce ne apropiem de data de 15 mai şi decizia va depinde de evoluţia epidemiei. În cazul în care ne menţinem trendul pe care suntem astăzi, ba chiar vom avea o reducere a numărului de persoane infectate, cu siguranţă că vom lua deciziile în conformitate cu evoluţia epidemiei. Deocamdată, nu scoatem din calcul niciuna dintre variante. Sigur, există şi varianta stării de alertă care permite menţinerea restricţiilor prin intermediul deciziilor care se iau la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, dar avem şi alte variante. În funcţie de evoluţie vom lua decizia şi când vom lua decizia, o vom comunica public”, a transmis Ludovic Orban.

Vizualizări: 3,298

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: