Când vor fi schimbați prefecții

Prefecții vor fi numiți politic. Ordonanța de urgență privind modificarea statutului prefecților va intra miercuri în ședința de Guvern. Abia după aprobarea actului normativ se vor face nominalizările pentru aceste funcții. Este anunțul făcut luni de vicepremierul Kelemen Hunor, la finalul unei ședințe a coaliției de guvernare.

„În ceea ce privește prefecții, am discutat și am luat o hotărâre: intră miercuri ordonanța de urgență privind modificarea statutului prefecților. Este un lucru important, asumat politic în programul de guvernare. Și în Constituție scrie clar că prefecții sunt reprezentanții Guvernului în teritoriu”, a declarat Kelemen Hunor, la Palatul Parlamentului.

În ședința de astăzi, coaliția PSD-PNL-USR nu a luat o decizie în legătură cu cine și unde va propune prefecții.

„Vor deveni prefecții, din acest punct de vedere, numiți politic și asumați, așa cum este și normal și a fost din decembrie în dezbatere publică acest proiect de ordonanță. Are toate avizele, îl vom discuta în Guvern miercuri și, după ce va fi aprobată OUG, sigur putem merge mai departe cu nominalizările prefecților și subprefecților. De aceea, astăzi nu am luat o hotărâre cine și unde va propune prefecți”, a mai declarat Kelemen Hunor.

Vizualizări: 2,235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: