Primar: S-au împuțit birourile de oameni care nu fac nimic

Primarul din comuna gorjeană Cătunele susține reorganizarea administrativă a României, pentru a reduce numărul de funcționari. Florinel Țuilă e de părere că ar trebui să dispară comunele cu câteva sute de locuitori și mai multe județe să formeze o regiune cu o singură conducere. În felul acesta s-ar face economii, iar localitățile s-ar dezvolta mult mai repede și mai ușor cu fonduri europene.

Primarul din comuna Cătunele vorbește cu ușurință de reorganizarea administrativ-teritorială, chiar dacă și primăria pe care o conduce ar trebui să dispară. ”Primăriile ar trebui unificate. Nu ar mai trebui să existe primărie sub 3000 de locuitori, dar eu consider că o medie de 5.000 de locuitori ar fi perfect. Eu am 2550 de cetățeni și ar trebui să aparțin de Motru, la fel și Glogova, Samarinești, Văgiulești, Slivilești. Comunele apropiate de orașe ar trebui să se unească între ele, iar celelalte în așa fel încât să aibă peste 5.000 de locuitori. Cum sunt școlile cu 30 de elevi, așa sunt și comunele cu 700 de locuitori. Dacă școlile se închid că așa e norma, să dispară și comunele”, consideră Florinel Țuilă.

Chiar dacă și comuna Cătunele ar trebui să dispară, Florinel Țuilă nu se teme că pierde fotoliul de primar. Se bucură însă că în felul acesta se fac economii la capitolul funcționare, odată cu reducerile de personal. ”S-au împuțit birourile de oameni care nu fac nimic. Cei care sunt capabili și vor să muncească nu mor de foame și nici nu pleacă la lopată. Eu am muncit și am alergat toată viața, puteam să fiu și mai sus, am lucrat în multe domenii și am lăsat o urmă pe unde am fost. Ar trebui să dispară și județele, să fie doar regiuni cu prefect și un președinte cum e la Consiliul Județean. Vă dați seama ce economii s-ar face numai de la salariile primarilor, viceprimarilor și ai secretarilor. Să nu mai vorbim și de restul personalului. Plus că aceste comune mari s-ar dezvolta mult mai bine și ar atrage mai ușor fonduri europene”, susține Florinel Țuilă.

Vizualizări: 7,432

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: