Când vor putea fi tăiate pădurile din Roșia și Jilț

Pădurile din Roșia și Jilț Sud vor fi scoase din fondul forestier până luna viitoare și vor putea fi făcute defrișările. Copacii vor fi tăiați pentru a putea fi extins frontul de lucru în cele două cariere. În plus, și exproprierile de la Pinoasa au intrat în linie dreaptă.

Sorin Boza, managerul Complexului Energetic Oltenia, a anunțat că exproprierea de la Pinoasa este foarte aproape să fie aprobată. În jur de 180 de hectare urmează să fie expropriate. Este vorba de terenuri și clădiri din Fărcășești și Câlnic.

De la sfârșitul lunii viitoare, ar putea începe și defrișarea în fața excavatoarelor. Se așteaptă tăieri de copaci în Jilț și Roșia, acolo unde au fost date deja hotărâri de Guvern în acest sens. „Exproprierea de la Pinoasa a plecat din Ministerul Energiei, s-au aprobat indicatorii, este în linie dreaptă să fie aprobată. Scoaterea din fondul forestier de la Roșia și de la Jilț Sud sunt la ultimul minister avizator, cel al Justiției. Mai avem patru hotărâri pentru scoaterea din fondul forestier, o estimare așa de două-trei săptămâni, vor fi scoase și mai rămân două la care suntem pe ultima sută de metri să pregătim documentația”, a explicat Sorin Boza, la Tele3.

Vizualizări: 1,964

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: