Rovinari: Grup energetic reparat într-o lună

Un grup energetic oprit la Rovinari, timp de o lună, a fost repus în funcțiune, luni. În prezent, Complexul Energetic Oltenia funcționează cu opt grupuri energetice. În total, sunt câte trei la termocentralele Turceni și Rovinari, respectiv câte unul la cele din Dolj.

Sorin Boza, managerul companiei, a explicat că perioada pe care o traversează producătorul de energie nu este deloc una ușoară, dar produce suficientă energie cât să nu fie probleme. “Suntem în funcțiune cu 8 grupuri. În formula 3 – Rovinari, am pornit aici un grup care a fost în reparații de o lună de zile, 3 – Turceni, 1 – Ișalnița, 1 – Craiova. O funcționare în limite normale, undeva la 1.830 de megawatti. Este o funcționare din care ne facem contractele. Principalul nostru target este certificatul de dioxid de carbon. E o perioadă dificilă. Nu ne ascundem. Am recunoscut. Trebuie să luptăm, să găsim soluții. Am identificat soluția pe care vom merge în perioada următoare”, a spus Boza, la Tele3.

Boza a încercat să explice, pe înțelesul tuturor, de ce sunt probleme cu banii: „Să fie foarte bine de înțeles de toată lumea. N-aș mai folosi nici milioane, nici miliarde. Din 2 lei, 1 leu îl dăm pe certiicate, 0,51 lei îl dăm pe salarii și toate beneficiile pe care le are acest complex și ne mai rămân 0,5 lei din care trebuie să facem investiții, să plătim furnizorii, să plătim redevență, taxe, impozite. Cred că mai simplu de atât, nu este vreo explicație”. (M.M.)

Vizualizări: 1,787

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: