Exproprieri în comunele Cîlnic și Fărcășești

Ministerul Energiei a pus în dezbatere publică proiectul de hotărâre pentru exproprierile necesare extinderii Carierei Pinoasa din județul Gorj. “Se aprobă declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere, situat pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes naţional "Deschiderea şi punerea în exploatare a Carierei Timișeni - Pinoasa, judeţul Gorj, la o capacitate de 8.000.000 tone/an lignit”, expropriator fiind statul român, reprezentat de Ministerul Energiei, prin Societatea Complexul Energetic Oltenia", se arată în proiectul de hotărâre.

Imobilele care vor fi expropriate sunt pe raza comunelor Fărcășești și Cîlnic din județul Gorj. Suma necesară exproprierilor este de 7.999.969,25 lei.

Cariera Pinoasa aparține Exploatării Miniere de Cariere Roșia-Rovinari. Aici mai trebuie expropriate 178,6 hectare. „Pentru desfăşurarea activităţii de extracţie a lignitului este necesară ocuparea şi scoaterea din circuitul economic a unor suprafeţe de terenuri agricole, silvice, păşuni, fâneţe, livezi, etc., aflate în proprietatea privată a unor persoane fizice sau juridice“, se arată în nota de fundamentare. Potrivit anexei la proiectul de hotărâre, foarte mulți dintre proprietarii expropriați nu sunt identificați. (R.S.)

Vizualizări: 3,060

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: