Când vor scăpa de gunoaiele de la poartă

Operatorul de salubrizare Salubris Gilort a început să ridice începând de sâmbătă, 12 ianuarie, deșeurile de la gospodăriile din comuna Scoarța. Și acțiunea se anunță una de durată, dat fiind faptul că gunoiul nu a mai fost ridicat de circa o lună.

Conform autorităților locale, există premise ca acțiunea să se întindă pe mai multe zile. Următoarea zi de colectare a deșeurilor menajere a fost stabilită pentru miercuri, 16 ianuarie. ”Sâmbătă, de la ora 08:00, avem mașinile în teren. Câte un salariat al primăriei va merge cu aceste mașini în teren până la cântar, unde depun deșeurile menajere, pentru a confirma că acesta este cantitatea care se ridică. Bineînțeles că va fi foarte mult, că n-au luat din decembrie gunoiul. Va fi dezastru”, a declarat Ion Stamatoiu, primarul comunei Scoarța.

Operatorul de salubrizare a refuzat să mai ridice gunoiul la Scoarța pe motiv că nu reușește să colecteze sumele aferente taxei de la cetățenii cu care avea încheiate contracte. Administrația locală a găsit o soluție de compromis. S-a angajat că va colecta banii, dar a și modificat cuantumul taxei de salubrizare. Localnicii vor achita începând cu luna ianuarie o taxă de 12 lei/lună/gospodărie, iar agenții economici de 15 lei/lună. Până acum, taxa era de 7.20 lei/lună pentru o persoană și de 15.70 lei de la două persoane în sus.

Vizualizări: 1,747

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: