Norma de hrană pentru profesori, amânată o lună

Cei circa 5000 de salariați din sistemul de învățământ gorjean vor beneficia de normă de hrană, dar cu o lună întârziere. Primii bani vor intra în buzunarele dascălilor abia în luna februarie.

Personalul din învățământ va primi din acest an norma de hrană, în limita a două salarii minime pe economie, împărțite în 12 luni, în funcție și de numărul de zile lucrate. Conform sindicaliștilor, pentru 21 de zile lucrate, salariații din învățământ vor încasa în jur de 305 lei lunar. Vor primi și pe perioada vacanței norma de hrană, dar numai dacă sunt în activitate. ”Indemnizația de hrană se acordă începând cu luna ianuarie 2019. Plata urmează să se efectueze începând cu luna februarie”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj.

De norma de hrană beneficiază tot personalul, fie că este vorba de personal didactic, didactic auxiliar și nedidactic. Sindicatele din învățământ spun că personalul din învățământ trebuia să ia primii bani aferenți normei de hrană luna aceasta. ”Vor primi toți angajații din învățământ, dar în luna februarie. La lichidarea lunii ianuarie. Ar fi trebuit să se aplice cu luna decembrie, dar au dat o ordonanță peste ordonanță, care le-a amânat pe una, pe alta. Au modificat din lege”, a declarat Constantin Huică, președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ (USLI) Gorj.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a înaintat zilele trecute adrese la Ministerul de Finanțe și Ministerul Educației Naționale prin care a solicitat miniștrilor să intervină pentru acordarea acestor drepturi începând cu luna decembrie 2018.

Vizualizări: 2,334

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: