Pică pe capete examenul pentru permisul de conducere

Mai puțin de jumătate dintre cei care au încercat în 2018 să obțină permisul de conducere au reușit să treacă ambele probe. Cel mai greu test este cel teoretic pentru tinerii din Gorj. Circa șapte mii de persoane din totalul de peste 13 mii au reușit să devină șoferi cu acte în regulă, anul trecut.

A fost un an greu pentru mii de tineri care au vrut să obțină permisul de conducere. Nici măcar jumătate dintre candidați nu au promovat testele, așa că vor reveni în fața examinatorilor.

Anul trecut, peste șase mii de persoane au reușit să ia carnetul de șofer. „Anul 2018 a fost un an destul de greu, cu multe operațiuni pe linie de muncă. În primul rând, aș vrea să mă refer la examinarea candidaților în vederea obținerii permisului de conducere. La proba teoretică, au fost examinați 13.307 candidați. 6.787 dintre aceștia au fost admiși, iar 6.520 au fost declarați respinși. Procentul de promovabilitate la această probă este de 51,04%. În ceea ce privește proba practică, în cursul anului 2018 am examinat 12.517 candidați. 6.715 dintre aceștia au fost declarați admiși. Procentul de promovabilitate este de 53,65%. Pe ambele probe, la nivelul județului, procentul este de 46,35%”, a explicat Ștefan Țacu, șeful Serviciului de Permise și Înmatriculări Auto Gorj.

Vizualizări: 5,461

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: