Căni cu must pentru o mie de târgujieni de Ziua Recoltei

Cetăţenii din Târgu Jiu sunt invitaţi de autorităţile locale în data de 4 octombrie să serbeze Ziua Recoltei şi Festivalul Toamnei. În pieţele din municipiu vor fi organizate expoziţii de produse tradiţionale şi utilaje, în timp ce pe centrul oraşului vor fi amenajate două mustării. Municipalitatea a pregătit circa 1000 de cănuţe de lut cu must pentru cei care vor lua parte la manifestări.

În Piaţa Centrală vor fi organizate expoziţii de produse, legume, fructe, flori dar şi de utilaje agricole. Vor avea loc şi demonstraţii realizate de producătorii specializaţi în realizarea vinului prin tescuire, scoaterea vinului cu tâlvul, olărit şi încondeiat vase, împletirea coşurilor, funiilor de ceapă şi usturoi, dar şi de obţinere a untului cu ajutorul putineiului. În Piaţa 9 Mai se vor degusta preparate culinare realizate cu produse din recolta anului 2015. În perioada 1-4 octombrie pe centrul oraşului va avea loc Piaţa ţărănească unde sunt așteptați zeci de producători din județ, dar și din alte zone ale țării, cu produse tradiționale. De Ziua Recoltei piețarii din piețele din Târgu Jiu sunt scutiți de la plata taxei pentru spațiile folosite.

De asemenea, în data de 4 octombrie, târgujienii vor putea degusta must din producţia 2015. "Vor fi organizate două mustării rustice, una în fața Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu", cealaltă mustărie va fi în fața CEC Bank. Fiecare mustărie va avea lângă un taraf tradițional care va reproduce atmosfera din perioada de demult. În jurul mustăriilor vor fi persoane îmbrăcate în costume populare, care vor recrea atmosfera de demult, vor invita oamenii la joc pe muzica tarafului, vor împărţi pere, nuci, produse tradiționale. La fiecare mustărie se va servi must în căni de pământ care vor fi oferite cadou cetățenilor din Târgu Jiu. Vom oferi 1000 de cărni", a declara Adrian Tudor, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: