Capitala folkului se mută în orașul lui Brâncuși

Festivalul Național de Folk și Baladă „Poarta Sărutului” va avea loc în perioada 7-8 august la Târgu Jiu. Timp de două zile, capitala folkului se mută în orașul lui Brâncuși și va aduce pe scenă noi talente, dar și artiști de renume ai folkului românesc.

Festivalul-concurs este organizat de Școala Populară de Arte ”Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, Consiliul Judeţean Gorj, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu, Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” în colaborare cu posturi de radio și televiziuni naționale și locale.

„Acest eveniment are ca scop descoperirea și promovarea a noi talente interpretative și de creație ale muzicii folk“, anunță organizatorii.

Sâmbătă, 07 august, ora 19.00, va avea loc tradiţionalul concurs de muzică,
iar după concurs, vor încânta și încălzi publicul: Ana Maria Filip (câştigătoarea ediţiei trecute). Maria Gheorghiu, Dan Vană și Mircea Rusu.

Duminică, 08 august, ora 19.00, continuă competiția muzicală dintre tinerii interpreți. După concurs, vom intra în atmosfera de poveste creată de vocile calde ale interpreților: Dana Florian, Adrian Beznă, Emeric Imre și Mircea Vintilă.

Juriul are în componenţa sa personalități ale muzicii de gen: Dan Vană – preşedintele juriului, Sorin Minghiat – interpret, Spiridon Popescu – poet, Maria Gheorghiu – cantautor și redactor Radio România, Loreta Popa –specialist Muzeul Literaturii Române.

Tot cu ocazia Festivalului se vor organiza lansări de albume discografice ale personalităților prezente cu această ocazie la Târgu Jiu, precum și lansări de carte.

Tradiționalul eveniment o va avea ca amfitrioana pe cunoscuta artistă folk Maria Gheorghiu.

Directorul festivalului este Alexandru Ciprian Bratu, managerul Școlii Populare de Arte ”Constantin Brâncuși” Târgu Jiu.

Teatrul de Vară ”Nelu Dumitru” din Târgu Jiu va fi gazda festivalului, loc consacrat pentru desfășurarea acestui eveniment.

Prețul unui bilet este de 15 lei, pretul unui abonament pentru cele 2 zile este de 25 lei, iar pentru copiii cu vârsta de până la 7 ani intrarea este liberă.

Vizualizări: 1,566

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: