Capotă cere stoparea concursului de la spitalul Târgu Jiu

Fostul manager al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, Gigel Capotă, acuză faptul că a avut loc un abuz în serviciu prin scoaterea la concurs a postului de manager. “Concursul pe care eu l-am câștigat încă este valabil. Sunt, în continuare, cu ei în litigiu. Nu mi-a anulat nimeni concursul pentru mandatul de 4 ani”, a spus Gigel Capotă.

Gigel Capotă spune că se va adresa DNA Craiova, dacă demersurile de organizarea concursului vor merge mai departe. ”Eu am câștigat un concurs care avea valabilitate 4 ani. Acel concurs a fost susținut cu Consiliul de Administrație. Cine mi-a anulat mie acest concurs? Eu sunt în litigiu. Mi se pare un abuz. Cum să mă înscriu pe ceea ce am câștigat prin concurs? Nu m-a numit nimeni politic. Dânșii nu mai respectă legea, iar din punctul meu de vedere sunt grave încălcări ale legislației. Dacă văd că se continuă în acest ritm, pe lângă partea pe care o am, cea cu judecata, mă voi adresa la DNA Craiova pentru abuz în serviciu. Eu am câștigat un concurs, este valabil. Cum faci, scoți altul la concurs, dar eu mă și judec? Este un abuz în serviciu”, a spus Gigel Capotă, la Radio Infinit.

Capotă mai afirmă faptul că au avut loc mai multe presiuni pe Consiliul de Administrație al SJU Târgu Jiu, pentru ca postul să fie scos la concurs. ”Știam că se va scoate. A fost presat Consiliul de Administrație. Nu vreau să dau prea multe amănunte, ci detaliat la procurori. Sper să găsesc dreptate. Procesul se judecă la finalul lunii martie. S-au făcut o serie de abuzuri la adresa mea”, a mai afirmat acesta.

Fostul manager Capotă îl critică pe președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, tocmai că se laudă cu investițiile de la spital, însă meritul nu îi aparține.

Capotă a pierdut la Gorj toate procesele prin care a încercat revenirea pe post. Acesta a solicitat, în primă fază, suspendarea executării dispoziției emise de președintele Consiliului Județean Gorj, dar a pierdut definitiv procesul.

Ulterior, a deschis un nou proces pentru anularea dispoziției și a cerut mutarea procesului într-un alt județ.

Vizualizări: 1,493

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: