Cât au economisit primăriile pentru că nu a nins

Chiar dacă iarna încă nu a trecut, primarii gorjeni au început să se gândească ce vor face cu bani alocați pentru deszăpezire. Pentru cei care nu au încheiat contracte cu diferite firme lucrurile sunt mai simple, însă și ceilalți edili s-au gândit la un artificiu să nu piardă banii.

Autoritățile locale din comuna Urdari nu au cheltuit nici măcar un leu din banii prinși în buget pentru deszăpezire. ”S-au făcut clar economii. Nu cred că este vreun primar care să fi cheltuit ceva cu deszăpezirea. Eu am avut 10.000 de lei prinși la acest capitol, dar o să-i folosesc pentru pregătirea unor proiecte care trebuie depuse anul acesta pentru finanțare sau pentru reparații la drumuri”, a declarat Mihai Calotă, primarul din Urdari.

Și în comuna Turburea s-au făcut economii care vor fi redirecționate la capitolul educație. ”S-au făcut clar economii. Eu, chiar dacă am utilajele mele cu care intervin, am în fiecare an bani prevăzuți pentru combustibil și materiale antiderapante. Acum am 40.000 de lei care au fost ținuți pentru iarnă și, pentru că nu a nins, această sumă va merge pentru școlile din comună”, a precizat Ion Bârcă.

Primarul din comuna Roșia de Amaradia a încheiat un contract cu o societate care urma să se ocupe de deszăpezirea localității și, ca să nu piardă banii, s-a gândit să reapare drumurile. ”Având în vedere că utilajele de la firmă sunt pe raza comunei Roșia de Amaradia și că, din cauza ploilor, dar și înghețului și dezghețului, mai multe drumuri au fost distruse, o să achiziționăm materialele necesare și o să băgăm utilajele să compacteze drumurile și să le aducă într-o stare bună pentru circulație”, a precizat Liviu Cotojman.

Vizualizări: 1,051

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: