Capotă pierde încă un proces

Fostul manager al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, Gigel Capotă, se judecă din nou cu șefii spitalului.

Capotă se luptă acum pentru postul de director financiar contabil din care a fost înlocuit la începutul lunii decembrie. El a cerut atât suspendarea actului administrativ, cât și anularea dispoziției prin care a fost schimbat din funcție, solicitând repunerea pe post prin hotărâre judecătorească.

Primul proces, privind suspendarea, l-a pierdut definitiv. Cererea de suspendare a fost respinsă de Tribunalul Mehedinți, dar Capotă a contestat decizia.

„Menține hotărârea atacată. Respinge recursul. Definitivă”, se arată în minuta sentinței din 1 aprilie a Curții de Apel Craiova.

Capotă i-a acționat în judecată pe președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu, pe managerul Dumitru Vienescu, dar și pe contabilul care i-a luat postul de director financiar, Ion Pogonaru, venit de la Aparegio.

La termenul din 29 martie, Tribunalul Mehedinți a respins „proba cu interogatoriul pârâților” solicitată de Capotă. Instanța a fixat un nou termen, pe 10 mai, pentru soluționarea cauzei, urmând ca spitalul să remită mai multe adrese și documente.

Capotă a fost nemulțumit și de faptul că s-a organizat concursul pentru postul de manager al spitalului, amenințând cu plângere la DNA. „Concursul pe care eu l-am câștigat este încă valabil. Nu mi-a anulat nimeni concursul, sunt cu ei în litigiu”, spunea Capotă, luna trecută.
Între timp, concursul s-a ținut, singurul participant fiind actualul manager Dumitru Vienescu.

Vizualizări: 1,765

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: