Un director din Gorj a învins ANAF în instanță

Marin Ciumag, șeful Fiscului gorjean, a învins, definitiv, în instanță, Agenția Națională de Administrare Fiscală. Acesta a reușit să anuleze ordinul președintelui ANAF prin care fusese detașat la mai bine de 500 de kilometri de casă.

Mai întâi, Ciumag a reușit suspendarea ordinului, iar apoi anularea lui. Pe 29 martie, Curtea de Apel Craiova s-a pronunțat definitiv: „Menține hotărârea atacată. Respinge recursul. Definitivă”.

Prin ordinul nr.324/31.01.2020, emis de președintele ANAF, Ciumag fusese detașat tocmai la Galați, pe postul vacant de director executiv – colectare. Tribunalul Gorj a decis, la finalul anului trecut, că ordinul emis de șeful ANAF s-a făcut cu încălcarea legii.

„În contextul în care nu s-au respectat condițiile detașării și nu s-au avut în vedere anumite nereguli constatate în exercitarea atribuțiilor de către fostul director executiv al structurii la care a fost detașat reclamantul, ordinul emis apare ca fiind nelegal emis, cu atât mai mult cu cât reclamantul, în vârstă de 62 de ani, a dovedit că suferă de afecțiuni cardiace și că are domiciliul la o distanță considerabilă față de localitatea unde a fost detașat (526 km)”, se arată în motivarea instanței, care a anulat ordinul.

ANAF s-a apărat, spunând că avea nevoie de experiența directorului din Gorj pentru a eficientiza structura de la Galați. Instituția a contestat decizia judecătorilor gorjeni, dar a pierdut definitiv bătălia.

Un alt șef al Fiscului gorjean a fost detașat la București, iar speculații au început să curgă. Mai ales că era vorba despre cei doi finanțiști care au semnat un raport de control privind activitatea unei societăți deținute de familia deputatului liberal Dan Vîlceanu.

Vizualizări: 3,231

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: