Caragea, martorul suprem în dosarul Bucurescu-Râmescu

Inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Gorj, Viorel Salvador Caragea, a fost martor în dosarul în care omul de afaceri din Motru, Mihai Râmescu, şi primarul din Slivileşti, Sorin Bucurescu, sunt trimişi în judecată suspectaţi că au prejudiciat fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO). Potrivit stenogramelor din rechizitoriu, Sorin Bucurescu l-a sunat pe Caragea să-i ceară ajutorul în cazul său. Caragea a spus în declaraţia sa că a fost sunat insistent şi de Râmescu şi că s-a întâlnit cu acesta, întâmplător, în holul Prefecturii Gorj. Implicarea lui Caragea în acest dosar este relevantă, deşi este uşor trecută cu vederea de procuror, pentru că nu trecuseră decât câteva luni de la plângerile, protestele şi greva foamei, toate iniţiate de Râmescu, omul de afaceri acuzând presiuni şi abuzuri ale comisarului şef.

Primarul Sorin Bucurescu, omul de afaceri Mihai Râmescu şi soţia sa Maria Râmescu, dar şi Alexandra Loghin, angajată a primăriei Slivileşti, sunt judecaţi pentru fapte de corupţie, în acest dosar fiind parte civilă şi CE Oltenia. Interesant din rechizitoriul procurorului Laurenţiu Grecu este faptul că printre martori este și pe șeful IPJ Gorj, comisarul șef Viorel Salvador Caragea, cel pe care Bucurescu și Râmescu încercau să-l convingă să oprească ancheta demarată de oamenii din subordinea sa. Caragea nu a intervenit ci, din contră, i-a trimis la plimbare, se arată în rechizitoriu. Pe de altă parte este de remarcat şi modul în care îi răspunde Caragea la telefon lui Bucurescu! Este evident că Bucurescu şi-a permis să ceară această favoare.

Caragea: A încercat să se informeze

La audieri a fost chemat şi Viorel Caragea. "Fiind întrebat în legătură cu aceste aspecte, martorul Caragea Viorel Salvador a declarat că la data de 20.01.2014 s-a întâlnit cu inculpatul Bucurescu Sorin care l-a întrebat dacă ştie ceva în legătură cu cercetările ce se efectuează într-un dosar care îl priveşte pe el şi pe Râmescu Mihai. Că după câteva ore a fost contactat de inculpatul Bucurescu Sorin, care era agitat şi care dorea să aibă o întâlnire cu el la solicitarea lui Râmescu Mihai“, se arată în rechizitoriu.

Caragea a declarat că Bucurescu a încercat să se informeze despre dosarul său. „Consider că prin această convorbire telefonică, Bucurescu a încercat să se informeze despre amănunte dintr-un eventual dosar, crezând că o discuţie cu mine l-ar putea ajuta în privinţa implicării sale… După o perioadă de timp am fost sunat insistent de Râmescu Mihai, fără a purta telefonic vreo discuţie în legătură cu vreun dosar penal. Într-o zi, nu îmi mai amintesc cu exactitate, în timp ce coboram scările de la prefectura Gorj, de la etajul I la parter, fiind însoţit de domnul comisar şef T.S., în capul scărilor am fost aşteptat de Râmescu Mihai, care mi-a spus că doreşte să aibă o discuţie cu mine. Eu am rămas pe loc împreună cu acesta, iar T. şi-a continuat drumul. Râmescu Mihai mi-a spus că nu înţelege ce se întâmplă, deoarece domnul procuror L.M. de la Motru i-a spus că eu am trimis poliţiştii să ia de la Parchetul Motru un dosar care îl priveşte pe el”, a declarat Caragea la audieri. Procurorii mai spun că Râmescu a negat întâlnirile cu Bucurescu dar şi faptul că cei doi au avut „solicitări“ la inspectorul şef.

SOLUŢII

Procurorul sugerează că cei doi erau obişnuiţi să-şi obţină soluţii de netrimitere în judecată, dar fără să aducă vreo probă. „Refuzul inspectorului şef de a da curs solicitării celor doi nu are nici un fel de relevanţă în aprecierea gravităţii demersurilor făcute de cei doi inculpaţi, de a obţine, aşa cum fuseseră obişnuiţi, soluţii de netrimitere în judecată“, concluzionează procurorii.

„Este neîndoielnic că cei doi aveau intenţia de a „interveni” pe lângă inspectorul şef pentru ca acesta să-i ajute în vederea obţinerii unei soluţii favorabile, numai că acesta din urmă a refuzat categoric. Astfel, în ziua de 20.01.2014, la ora 17:57:35, Bucurescu Sorin ia legătura cu un domn (identificat ca fiind Caragea Viorel Salvador)“, se arată în rechizitoriu.

Caragea: Ce-i mă?

Bucurescu: Plecaşi de acolo?

Caragea: Nu! La servici!

Bucurescu: Pfuai…de mine!!! Trebuia…Trebuie să… Mă trimisă acesta înapoi să ne vedem un minut!

Caragea: Păi unde te trimisă?

Bucurescu: Păi mă trimisă... eu nu-i spusăi… nu vrusăi să-i spun că ne văzurăm! Băăă…du-te, te rog frumos, du-te şi întâlneşte-te, că…el mă termină…eu am fost om, nu ştiu ce…du-te şi întâlneşte-te

Caragea: Hai mă! Du-te să-şi vadă de treabă…lăsaţi-mă dracu în pace cu prostiile lui!

Bucurescu: …râde ironic…

Caragea: Te rog eu frumos, vedeţi-vă de treabă!

Bucurescu: Bine, bine!...Ăsta-i…

Caragea: Vedeţi-vă de treaba voastră!

Bucurescu: Bine, bine!

Caragea: Pa! Pa!”

Vizualizări: 247

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: