Carantinat: Se fac afaceri pe spinarea noastră

Revoltă în rândul gorjenilor aflați în carantină la hotelul Rais din Municipiul Târgu-Jiu. Aceștia susțin că ar trebui să iasă din carantină luni, dar sunt ținuți până marți fără nicio explicație. Gorjenii aflați în carantină cred că se fac afaceri pe seama lor. Autoritățile au explicat că ziua de carantină de termină la ora 24.00, iar ieșirea din hotel a doua zi.

Claudiu Pițigoi are 40 de ani și de aproximativ 4 ani este șofer de TIR în străinătate. Acesta a lucrat pe teritoriul Germaniei și, când a terminat cursa, a parcat TIR-ul în Italia, de unde și-a luat mașina personală, împreună cu alți colegi, și a venit în România. Pentru că veneau din zonă roșie au fost plasați în carantină.

Gorjeanul susține că luni după amiază îi expiră perioada de carantină atât lui, cât și altor persoane găzduite la Hotel Rais, dar mai sunt ținuți o zi în plus. ”În mod normal noi nici nu trebuia să stăm în carantină, pentru că suntem șoferi de TIR și avem alt regim. Trecând peste asta, am înțeles și ne-am suspus ordinelor, numai că aici suntem luați de proști și suntem folosiți pentru a se cheltui niște bani. Noi am intrat în țară pe 30 martie dimineața la ora 6.00, dar ne-au plimbat până la ora 18.00, când am intrat aici în carantină. În mod normal azi, la 18.00, se termină cele 14 zile și ar trebui să plecăm, dar ne mai țin o zi. Știu persoane care au fost în carantină la Stadion și au plecat după 13 zile. Pot să dau oricând nume și relații. Diferența este că hotelul de la Stadion este în administrația autorităților locale și e mai greu cu banii, dar aici fiind hotel privat se fac niște afaceri pe spinarea noastră. O noapte în plus de cazare, mese, sunt niște lucruri. E vorba de bani la mijloc. Aici se fac încasări babane și se spală niște bani cu noi”, a precizat Claudiu Pițigoi.

Pițigoi și restul carantinaților au cerut să fie testați, dar au primit răspuns în batjocură. ”Am cerut să fim testați ca să fim și noi liniștiți și măcar să ne ducem cu sufletul împăcat la familii după ce am stat aici 2 săptămâni. Ne-a consultat verbal și ne-a spus în bătaie de joc că o să fim testați doar dacă ne ia cu targa ambulanța de la hotel. Ne-a zis că acolo face ce vrea el și nu are nimeni ce să-i facă. Le amenință și pe asistente că dacă nu fac ce spune el le trimite la Rânca să aibă grijă de cei aflați acolo în carantină. De consultat nu ne-a consultat nimeni. Stăm pe aici să cheltuiască statul bani cu noi”, a mai spus Claudiu Pițigoi.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Gorj, ziua de carantină se termină la ora 24.00, iar plecarea din hotel a doua zi dimineața. În privința testărilor, acestea se fac doar persoanelor care au simptome.

Vizualizări: 4,460

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: