Cârciumaru pledează pentru reluarea negocierilor cu PDL Gorj

 Au trecut trei luni în care actuala putere avea tot timpul pentru a-şi instala proprii reprezentanţi în fruntea instituţiilor publice, iar lucrul acesta par să înceapă să îl conştientizeze şi mai marii PSD Gorj. Florin Cârciumaru vine acum şi pledează pentru reluarea negocierilor, deşi cu câteva zile în urmă partidul său tocmai îi lăuda pe actualii şefi de la deconcentrate.

 Florin Cârciumaru se pronunţă pentru reluarea negocierilor între PSD şi PDL Gorj. Liderul social-democrat afirmă că încearcă să îşi contacteze colegii până miercuri astfel încât să vadă dacă sunt sau nu premize pentru stoparea blocajului politic la nivel de judeţ. Şeful PSD Gorj se declară mulţumit de discuţiile pe care le-a avut la sfârşitul săptămânii cu liderul interimar al PDL Gorj, Cosmin Popescu. Deputatul a anunţat deja că la începutu lui aprilie este posibilă reluarea negocierilor, iar Cârciumaru confirmă şi el acum că îşi consultă colegii de partid pentru a vedea dacă şi aceştia doresc să pună capăt blocajului. 
 "După o discuţie purtată cu domnul Comin Popescu o să încerc marţi şi miercuri să vorbesc cu colegii din Biroul Executiv ce vom face în continuare, dacă vom discuta de vineri încolo, dar nu depinde numai de mine. Punctul meu de vedere este că trebuie să reluăm aceste negocieri. Primează însă hotărârea Biroului Executiv pentru că nu pot eu să decid de unul singur", afirmă Cârciumaru, după o perioadă destul de lungă în care a lăsat impresia că frâiele organizaţiei ar fi fost preluate de preşedintele executiv Ion Călinoiu. Cel din urmă a cerut demisia lui Ionel Manţog de la şefia CE Turceni şi a obţinut-o, s-a opus reluării negocierilor şi a obţinut şi aşa ceva, iar, mai nou, a cerut şi şef nou la CE Rovinari, dorinţa nefiindu-i încă îndeplinită.
 După discuţiile de la Rânca şi liderul PDL Gorj, deputatul Cosmin Popescu, a declarat că doreşte să fie reluate negocierile, acesta mizând pe deschiderea manifestată de Florin Cârciumaru. Interesant este că liderul PSD Gorj vorbeşte despre reluarea negocierilor la câteva zile după ce partidul său a dat publicităţii un comunicat de presă prin care lăuda activitatea şefilor de la instituţiile deconcentrate. Nimeni nu spune că aceştia nu şi-ar fi făcut treaba, însă, astfel, PSD Gorj şi-a manifestat încă odată susţinerea pentru oameni ajunşi în posturi de conducere în vremea guvernării liberali, guvernare la care social-democraţii au fost complici. PSD Gorj preciza în comunicatul său că invocarea de către PDL a existenţei unui eventual blocaj în funcţionarea instituţiilor publice este "o găselniţă de moment". 
 De fapt, "o găselniţă" este situaţia în care se află o parte din oamenii PSD Gorj care aspirau la posturi de conducere în perioada campaniei electorale şi care, timp de vreo câteva luni au fost fraieriţi de colegii lor care sunt deja în diferite posturi de conducere şi cărora le convine un astfel de blocaj pentru că le asigură, în primul rând, vizibilitate media. Cu sacii în căruţă, o parte din pesedişti vor blocaj faţă de PDL, în timp ce "flămânzii" filialei îşi dau seama că de trei luni aşteaptă degeaba. Şi, în plus, de acum încolo vin alte alegeri în care aceştia vor trebui să alerge după voturi care nu prea au legătură directă cu ei, în condiţiile de acum fiind greu de crezut că un membru care a aspirat la o funcţie de conducere se va mai duce să facă şi campanie electorală pentru un candidat la europarlamentare paraşutat cine ştie de pe unde pe aceste meleaguri.


Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: