Hanu îl susţine pe Burlan la şefia SNLO şi vrea negocieri cu PDL

Un simplu membru de partid, primarul din Motru, se pronunţă deschis pentru susţinerea actualului şef al SNLO, cel cu care vara trecută a luptat în campania electorală. Edilul face uitate certurile de atunci şi, mai mult, Dorin Hanu vrea ca partidul lui să reia neocierile cu PDL, idee care se aude tot mai des printre social-democraţii din teritoriu.

Motru a fost până acum oraşul de dincolo de Bujorăscu, un deal care dispare cu fiecare zi de ceartă ce trece între PSD şi PDL Gorj. De acolo pare să vină însă acum un semn de pace, semn care este trimis la Târgu Jiu de nimeni altcineva decât primarul social-democrat Dorin Hanu. Acesta spune nici mai mult nici mai puţin decât că îl susţine pe democrat-liberalul Daniel Burlan la şefia Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia şi cere conducerii PSD Gorj să reia dialogul cu filiala judeţeană a PDL. Edilul este simplu membru în PSD Gorj, dar conduce cel de-al doilea municipiu din judeţ de două mandate. El afirmă acum că certurile dintre cele două organizaţii judeţene şi blocarea negocierilor nu au adus avantaje nimănui, alegătorii dorind să îi mai vadă pe politicieni şi cum muncesc, nu doar cum se ceartă.

„Eu am considerat mereu că orice problemă nu se poate rezolva decât prin dialog, iar acum cred că e nevoie de dialog între cele două filiale. Eu vorbesc în calitatea mea de simplu membru de partid, pentru că nu am nicio funcţie politică importantă. La alegerile locale au fost patimi electorale, asta e, consider că au trecut, iar acum nu pot decât să îmi exprim satisfacţia că un cetăţean din Motru este în fruntea Societăţii Naţionale a Lignitului, societate care jumătate din activitate şi-o desfăşoară pe raza municipiului Motru. Nu văd de ce să nu fie susţinut domnul Burlan pentru postul pe care îl ocupă atâta timp cât are susţinere de la centru şi este sprijinit şi de sindicate. Daniel Burlan este acum la al doilea mandat şi consider că are o şansă în plus, mai ales că îl are ca adjunct pe domnul Dafinoiu, care este şi dumnealui motrean. Sunt sigur că directorul general ştie că are o datorie morală faţă de oraşul în care locuieşte şi am convingerea că ne va ajuta, pentru că trebuie să ne mai şi ajute cineva, iar acum noi avem ocazia, ca oraş, să avem un om de-al nostru în fruntea SNLO, ceea ce cred că contează foarte mult. Ai noştri l-a partid s-au supărat că nu au fost consultaţi la numiri, după cum am văzut eu prin presă, dar acum cred că, dacă avem un om în funcţie să îl lăsăm să lucreze măcar o perioadă de timp şi apoi să vedem dacă e cazul să-l criticăm sau nu”, spune edilul din Motru.

Hanu, gata să îl facă pe Burlan cetăţean de onoare

Hanu a avut şi el relaţii tensionate cu şeful SNLO, Burlan candidând vara trecută la primăria Motru din partea PDL. Actualul primar spune că disputele de atunci ţineau de contextul electoral, Hanu declarând că acum este gata să îl declare pe Burlan cetăţean de onoare al oraşului dacă reuşeşte să salveze mineritul din zonă. Edilul afirmă că directorul general al SNLO trebuie lăsat o perioadă de timp să lucreze şi de abia apoi să fie criticat dacă greşeşte, o astfel de poziţie fiind singura exprimată de un reprezentant al PSD Gorj în ultimele săptămâni. „Oraşul acesta depinde de două cariere care puteau fi deschise de mai mult timp dacă nu erau schimbările acestea de directori din ultimii ani. Nu a fost o continuitate şi asta se vede şi pe noi ne afectează. Eu vă spun că dacă domnul Burlan reuşeşte să revitalizeze nu doar mineritul de aici, ci şi să ne ajute să facem şi termocentrala aceea despre care s-a tot vorbit în ultimii ani, eu sunt gata să îl declar cetăţean de onoare al oraşului. Lucrurile astea ne-ar asigura nouă un viitor ca oraş. Eu vă spun că l-am întrebat de ce ar trebui să-l iubesc pentru că a candidat împotriva mea vara trecută, dar acum cred că trebuie să îl lăsăm să facă treabă pentru că este şi la al doilea mandat şi sunt sigur că a învăţat şi din greşelile trecutului. Sub stresul acestor schimbări nimeni nu poate lucra aşa cum ar trebui. Eu unul m-am săturat de acest război şi consider că trebuie să mai şi construim ceva, mai ales că şi oamenii s-au săturat de patimile acestea politice”, afirmă Hanu.

Râbu gândeşte şi el cam la fel

Dacă primarul din Motru este un simplu membru de partid, e drept, cu funcţie importantă în administraţia locală, reprezentantul de frunte al PSD Motru, Vasile Râbu, vede şi el lucrurile cam în aceeaşi direcţie. Orgoliul motrenilor de a avea un şef în fruntea sistemului minier şi speranţele care se leagă de Burlan pentru rezolvarea problemelor zonei îl fac şi pe consilierul judeţean Râbu să îl vorbească de bine pe actualul director general al SNLO. „Mă bucur pentru Burlan în primul rând pentru că e de la Motru şi pentru că directorul general provine de la noi din zonă. Eu am spus-o şi în partid şi o spun şi acum că sunt pentru ca el să fie în continuare director general. Sigur că era bine ca PSD să aibă SNLO, dar avem adjunctul acolo, care are rădăcinile la noi la Motru şi care sunt sigur că ne poate ajuta să ne dezvoltăm ca zonă. Cred că acum şi directorul general, ca motrean la origini, are alte priorităţi, ne ştie problemele de aici şi de aceea spun că sunt pentru menţinerea sa pe post”, afirmă liderul PSD Motru.

Burlan promite că nu uită Motrul

Actualul director general al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia se declară uimit de poziţiile exprimate de cei care i-au fost adversari politici anul trecut şi care acum ar trebui să îi devină parteneri la guvernare pentru a rezolva problemele grave din sistem. Daniel Burlan promite nu numai că va ajuta oraşul în care locuieşte, dar spune că nu şi-a uitat nici promisiunile din campania electorală de anul trecut, susţinând că îl va ajuta pe Hanu să le materializeze, dacă edilul este de acord. „Atât eu, cât şi colegii mei din PDL o spunem de săptămâni bune că e cazul să mai şi muncim. Noi facem lucrul acesta de prin ianuarie, în ciuda tuturor atacurilor la adresa noastră, pentru că problemele din sistem sunt grave şi trebuie să le rezolvăm pentru că de asta suntem în aceste funcţii. E mai bine mai târziu decât niciodată că de la PSD vine un astfel de semnal, chiar dacă dinspre Motru, şi nu pot decât să mă bucur dacă vor să se înhame cu noi la rezolvarea problemelor oamenilor. Sigur că eu locuiesc la Motru şi dacă pot să ajut acel oraş o fac cu mare dragoste. În competiţia electorală pentru Primărie am susţinut construirea unei termocentrale şi nu am uitat acest lucru. Am avut şi alte proiecte şi ar fi culmea să mă dezic de ele acum. Din contră, dacă voi putea să îl ajut pe domnul Hanu să le materializeze o voi face fără constrângerea că dumnealui e de la PSD şi eu de la PDL. Nu asta contează, ci ceea ce vom reuşi să facem noi pentru oameni, dar, din păcate, deocamdată văd doar că timpul trece pentru unii în timp ce problemele rămân şi noi suntem cei care trebuie să le rezolvăm până nu e prea târziu”, spune generalul de la SNLO.

Ce ar mai fi de spus după asemenea declaraţii- Poate doar că prin PSD Gorj mai sunt destui cei care se pronunţă, pe la colţuri, e drept, încă, pentru reluarea negocierilor cu PDL. Negocierile rămân însă blocate deşi, dacă ar fi să tragem linie nu vom putea să constatăm decât că PSD Gorj are un ministru în Guvernul României, are şefia comisiei juridice la Senat, are cei mai mulţi parlamentari, cei mai mulţi primari din judeţ şi, acum, la împărţirea banilor bugetul este mult mai mic decât cel de anul trecut. Îşi asumă cineva responsabilitatea pentru o asemenea „realizare” social-democrată pentru că, în timp ce la Gorj mai marii filialei se certau cu cei de la PDL, în multe alte judeţe liderii celor două partide au bătut palma, şi-au tras bugete pe măsura nevoilor, iar acum se uită pe malul Jiului cum curg bălăcărelile între „parteneri”?

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: