Cârciumaru: Riscăm să ducem partidul sub 20%

PSD își alege la sfârșitul săptămânii noii șefi cu care să atace următoarele trei tururi de alegeri, după ce la europarlamentare a avut cel mai prost rezultat din istorie. Concurența pe posturile de conducere este mai mare ca niciodată, iar senatorul Florin Cârciumaru spune că nu știe dacă asta e bine sau e rău.

“Președintele partidului va fi stabilit prin vot secret la congresul de sâmbătă. Că era sau nu necesar un congres, acest lucru se va demonstra pe viitor. Eu consider că doamna Dăncilă, prin poziția administrativă pe care o ocupă, putea să ducă și pe mai departe din poziția de președinte interimar conducerea partidului”, a spus Cârciumaru, care susține că sunt multe voci care nu au fost de acord cu organizarea congresului în pripă.

Pentru postul de președinte al PSD candidează Viorica Dăncilă, Ecaterina Andronescu și Șerban Nicolae, iar pentru președinte executiv Daniel Suciu, Orlando Teodorovici, aceștia nefiind singurii candidați. Și postul de secretar general este râvnit de multe persoane, dar s-ar putea să nu fie organizate alegeri pentru acesta.

“Nu știu, este bine, nu este bine. Dacă am pornit pe acest drum, trebuie să gestionăm foarte bine situația, astfel încât să iasă o conducere care practic să treacă prin votul congresului și imediat să ne apucăm de treabă, pentru că partidul are mari probleme în momentul de față. Suntem într-o situație în care, dacă nu suntem atenți, riscăm să ducem partidul sub 20%”, a mai spus Florin Cârciumaru la Tv Sud.

Cârciumaru susține că nu doar imaginea care i s-a creat lui Dragnea a dus la pierderea alegerilor. “Să pierzi jumătate din procentul cu care ai câștigat în 2016 este un mare semn de întrebare. Să admitem că totul a fost orchestrat împotriva liderului, împotriva domnului Dragnea, dar cred că lucrurile nu stau chiar așa. Cred că, prin echipa de la guvernare, am mai făcut și anumite greșeli de-a lungul anilor, iar rezultatele bune nu am știut să le promovăm”. (R.S.)

Vizualizări: 2,099

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: