Codul administrativ, adoptat prin OUG. Șefi noi în instituții!

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat marți, în debutul ședinței de guvern, că azi va fi adoptat, prin ordonanță de urgență, Codul Administrativ. Asta va da dreptul politicienilor să schimbe șefii instituțiilor, chiar dacă au dat concurs.

”Adoptăm azi noul Cod Administrativ, un proiect important pentru modernizarea administrației publice, rezultatul unei ample consultări cu reprezentanții structurilor asociative. Punem într-o formă coerentă, mai clară și mai simplificată, reglementări care se regăsesc acum în 17 acte normative”, a anunțat Dăncilă.

”Prin noile prevederi vom institui mecanisme care să preîntâmpine blocaje între instituțiile publice, atât la nivel central, cât și la nivel local. Pentru mai multă eficiență și transparență, vom stabili o procedură mai clară precum și termene reduse pentru numirea în funcție a unui membru al guvernului în caz de remaniere guvernamentală sau de vacantare a postului. Situația din ultimul an mi-a arătat că este nevoie de astfel de modificări pentru a asigura continuitate în toate domeniile de activitate ale Guvernului”, a mai spus șefa Guvernului.

Ea a subliniat că una dintre prevederile proiectului de Cod Administrativ – alegerea președinților de Consilii Județene prin vot uninominal – a fost deja adoptată printr-o altă ordonanță de urgență.

Vizualizări: 2,434

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: