Cârciumaru şi-a negociat funcţia cu Ponta şi Vanghelie

Liderul organizaţiei judeţene a social-democraţilor din judeţ, Florin Cârciumaru, spune că nu şi-a dorit să devină vicepreşedinte al partidului la nivel central, dar admite că a avut totuşi negocieri pe această temă cu nimeni altul decât Marian Vanghelie, liderul de la Bucureşti şi adversarul direct al lui Victor Ponta. Pentru un astfel de post a candidat şi deputatul Mugurel Surupăceanu, însă nici acesta nu a fost printre preferinţele pesediştilor.

Florin Cârciumaru spune că s-a decis să intre prea târziu în cursă pentru a mai şi câştiga, el afirmând că dacă vroia să ocupe funcţia de vicepreşedinte discuta mai din timp cu organizaţiile din ţară. Vanghelie a spus "da" şi a votat cu Oprişan şi alţi prieteni de-ai săi anti-Ponta, noul preşedinte al social-democraţilor având în spatele său mulţi dintre vicepreşedinţii lui Mircea Geoană.

Derogare pentru Cârciumaru

Cârciumaru mai avea  nevoie de 100 de voturi pentru a putea avea un loc în fruntea partidului. Liderul PSD Gorj se bucură însă pentru alegerea lui Ponta şi speră ca noul preşedinte să aducă partidul pe primul loc în preferinţele electoratului, deocamdată noul preşedinte "reformându-i" pe social-democraţi prin interzicerea accesului cu maşinile în curtea sediului central al PSD.

Victor Ponta va începe un turneu pe la organizaţiile PSD din ţară, filiala de la Gorj urmând să fie prima pe care o va vizita. Conform lui Florin Cârciumaru, noul preşedinte al social-democraţilor este aşteptat joi la prânz la Târgu Jiu la o întâlnire cu reprezentanţii PSD Gorj. Ponta va merge de aici la alte organizaţii judeţene, la întâlnirea de la Târgu Jiu el urmând să se revadă cu fruntaşi ai PSD Gorj, mai ales cu cei care l-au susţinut la funcţia de preşedinte al partidului.

"Vom avea o întâlnire la Muzeu cu domnul preşedinte şi sigur că ne vom întâlni cu plăcere, mai ales că putem spune că omul care conduce acum partidul este al PSD Gorj. Eu nu am dorit să fiu vicepreşedinte şi am acceptat să candidez doar pentru că a vrut domnul Ponta. Sâmbătă nici măcar nu mă înscrisesem, dar dumnealui a obţinut o derogare şi a reuşit să mă facă să mă înscriu pe ultima sută de metri. Faptul că am obţinut 400 de voturi în aceste condiţii, la nivel naţional, pentru mine reprezintă mult, mai ales că nu mi-am făcut campanie deloc, iar alţii care sunt în campanie internă de luni bune nu au luat nici jumătate din cât am obţinut eu. Era greu să fiu vicepreşedinte la nivel naţional, mai ales că sunt membru în conducerea centrală şi ştiu ce înseamnă să mergi odată pe săptămână la Bucureşti şi să participi la şedinţe acolo. Prefer să îmi văd de treburile mele la Târgu Jiu", spune Cârciumaru.

         

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: