Cârciumaru supune din nou la vot proiectul respins luni în consiliul local

Consiliul Local Târgu Jiu se va întruni astăzi în şedinţă extraordinară, pentru a rediscuta un proiect respins luni în şedinţa ordinară. A fost pentru prima dată în 13 ani când un proiect iniţiat de primarul Florin Cârciumaru a căzut la vot, fapt întâmplat cu sprijinul consilierilor liberali. Cârciumaru i-a cerut preşedintelui PNL Gorj Dian Popescu să ia măsurile care se impun. Proiectul de hotărâre respins se referă la compensarea unei datorii pe care primăria o are către firma de pază Signovince cu o centrală termică dezafectată.

Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, este foc şi pară pe consilierii PNL, Mihai Paraschiv şi Matei Nădrag, dat fiind faptul că nu se aştepta ca aceştia să se abţină la vot. Supărat este şi pe consilierul local liberal Gabriel Giorgi, care a lipsit de la şedinţa de consiliu local, al cărui chiul îl consideră ca fiind unul premeditat. “Nu ne aşteptam la aşa ceva, au venit practic organizaţi pe vot negativ, pentru că domnul director Giorgi, pe care eu  l-am considerat un om foarte serios, decât să vină la şedinţă, mai bine a preferat să nu vină, iar cei care au fost prezenţi au votat împotrivă fără o justificare, fără un motiv. Atâta timp cât eu mi-am asumat responsabilitatea şi partea economică, că este legal, consider că este legal. Aseară domnul Dian era foarte supărat pe această temă, de la asemenea oameni, la un asemenea nivel, nu ne aşteptam”, a declarat Florin Cârciumaru.

Consilierul Gabriel Giorgi are şi o scuză pentru absenţa sa de la şedinţa de consiliu local de luni, 27 mai.”E informat greşit, eu am ajuns în Târgu Jiu luni seară. Am fost plecat încă de vineri la un botez în Timişoara. Ştiau că nu o să ajung, colegii, domnul viceprimar Aurel Popescu şi secretara. Nici nu ştiam că e pe ordinea de zi proiectul respectiv. Nu se punea problema să nu mă duc, pentru că nu sunt genul de om care să nu îmi asum un vot”, a spus Gabriel Giorgi.

Giorgi: Dacă votam, eram în contradictoriu cu colegii mei

Liberalul Gabriel Giorgi dă asigurări că va fi prezent la şedinţa extraordinară la care a fost convocat astăzi. Mai mult, spune că, dacă ar fi fost prezent  la şedinţa de luni, şi-ar fi dat votul pentru adoptarea hotărârii. “Dacă votam eram în contradictoriu cu colegii mei de partid, aprobam proiectul respectiv. Am luat la cunoştinţă astăzi (n.r. 28 mai) despre conţinutul lui, mi-am ridicat dosarul. Înţeleg că o să fie miercuri la 12 o şedinţă extraordinară pe această temă şi o să se vadă punctul meu de vedere”, a precizat Gabriel Giorgi.

Supărat şi pe consilierii PSD absenţi

Florin Cârciumaru este supărat şi pe consilierii PSD care au lipsit de la şedinţă. “Nu este bine ca USL-ul să aibă probleme în organizare şi funcţionare la nivel de judeţ din cauza unor oameni care au tratat superficial această problemă. Atât cei de la PNL cât şi cei din PSD, pentru că problema este şi la noi acasă. Pe această temă o să port o discuţie foarte serioasă cu cei care fac parte din consiliul local pentru că, atunci când s-au trecut pe listă, n-au pus pe primul loc interesele personale, să plece în excursii prin Bulgaria”, a precizat Florin Cârciumaru.  

Absenţi de la şedinţa extraordinară?

Cei doi liberali asupra cărora se îndreaptă acum toate privirile, după ce s-au abţinut la vot pentru adoptarea proiectului, sfidând pe iniţiatorul acesteia, coleg de alianţă, spun că cel mai probabil nu vor participa la şedinţa extraordinară de consiliu local. “N-am cum să ajung la şedinţa extraordinară, trebuie să plec la Bucureşti, într-o delegaţie de afaceri. Sunt mai importante problemele personale decât o şedinţă care a fost anunţată cu nici 24 de ore înainte. În menţin părerea în ceea ce priveşte acea abţinere, numai dacă au apărut ceva modificări în conţinutul acelui proiect, ceea ce am solicitat noi de la început”, a declarat Mihai Paraschiv, consilier local PNL.

Nici colegul său de partid, consilierul Matei Nădrag, nu garantează prezenţa la şedinţa extraordinară. “Ordinea de zi cuprinde proiectul de hotărâre respins ieri. Eu mâine (n.r. 29 mai) ar trebui să fiu la Bucureşti, am planificat această deplasare de săptămâna trecută. O să văd dacă particip sau nu. Poate pot amâna plecarea sau să ajung mai târziu la Bucureşti”, a comentat Matei Nădrag.

PROIECT

Proiectul de hotărâre poate fi aprobat cu o majoritate de două treimi din numărul consilierilor prezenţi. Proiectul face referire la compensarea unor datorii ale primăriei de peste 273.000 lei la societatea fostului şef SRI, Ion Făget, cu centrala termică din Griviţei.

Vizualizări: 243

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: