Care este cel mai bun lemn pentru afumat carnea și slănina!

Când vine vorba de afumarea cărnii, există recomandări de combinații pentru tipuri de carne și lemn. Pentru cărnurile mai grele, precum carnea de vită și porc, se recomandă lemnul de esență tare iar pentru carne mai delicată, cum ar fi puiul și peștele, se recomandă un lemn de esență tare mai deschis.

Evitați utilizarea lemnelor de rășină precum pinul și cedru. Aceste lemne sunt prea rășinoase și pot distruge carnea și afumătoarea.

Întrebarea, care este cel mai bun lemn pentru afumarea cărnii, are diferite răspunsuri, în funcție de ce vei afuma.

Stejarul este chintesența pentru afumarea cărnii. Este un lemn minunat de a începe dacă sunteți începător la afumat. Va da o aromă medie spre puternică, care este rareori copleșitoare.

Cea mai bună carne de afumat cu stejar este mielul, vita, și cârnații.

Fagul este cea mai versatilă alegere, deoarece poate fi folosită pentru a afuma multe feluri de carne. Fii atent, totuși, deoarece prea multă aromă de fag va face carnea să aibă o aromă mai amară.

Cea mai bună carne de afumat cu lemn de fag este cea de porc, coastele în special, aproape toată carnea roșie și carnea de pasăre.

Arțarul este unul dintre cele mai subtile lemne de afumat și va conferi o aromă de fum mai subtilă. Folosiți arțar pentru un afumat dulce și ușor.

Cea mai bună carne de afumat cu arțar este cea de pasăre, porc dar și de vânat.

Și lemnul de prun este bun pentru afumat fiind un lemn rezistent, cu o aromă intensă. Este recomandat pentru grătar, sau pentru a fi folosit in cantități mai mici fiind renumit pentru mirosul puternic, intens și unic.

Lemnul de măr este blând și dulce, dând o aromă ușoară dar trebuie să știți că aromele de fum de măr durează ceva timp pentru a pătrunde în carnea de pui, vânat sau carne de porc.

Lemnele de cireș  sunt blânde și fructate, iar atunci când sunt amestecate cu alte lemne de esență tare precum fag, cele două arome se completează reciproc pentru un rezultat uimitor.

Cea mai bună carne de afumat cu cireș este cea de pui, curcan, dar și șunca și slănina.

Vizualizări: 80,022

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: