Cum poți să cureți ușor covoarele acasă!

Covoarele pot fi o sursă de acarieni din cauza prafului care se acumulează pe suprafața acestora. De aceea au nevoie de o curățare specială, care să îndepărteze orice urmă de praf sau murdărie.

Există câteva trucuri simple, dar eficiente pentru înlăturarea prafului.  Nu spăla covorul în apă, ca pe o rufă ci verifică mai întâi dacă ies culorile și dacă fibrele rezistă la spălat.

Dacă este foarte murdar și nu e un covor deosebit, ci unul obișnuit, ai nevoie de un burete impregnat cu o soluție compusă din apă călduță și 1-2 picături de detergent de vase manual. Se stoarce bine buretele și se freacă ușor covorul, apoi se clătește cu o cârpă de microfibră umedă. Se usucă frecând covorul în toate direcțiile cu un burete de prosop. Se lasă să se usuce bine.

Dacă nu este foarte murdar se poate curăța cu un aparat cu vapori de apă. Verifică dacă ies culorile, fiindcă se poate decolora din cauza temperaturii înalte; nu folosi prea multă soluție de curățat; nu umezi prea tare covorul pentru a-i asigura o uscare rapidă și optează pentru un aparat suficient de puternic pentru a putea extrage soluția de curățat.

Utilizează aparatul de mai multe ori, frecându-l bine, fără să rămână urme și fără să îl uzi prea tare. Clătește soluția de curățat cu apă curată de la robinet. Clătitul este esențial pentru a păstra calitatea covorului tău.

În cazul în care covorul este foarte murdar și pătat, dacă este de lână, se freacă cu o cârpă îmbibată în apă călduță cu săpun, în care ai adăugat câteva picături de amoniac. Miscările se fac în toate sensurile, insistând pe pete. Lasă produsul să acționeze un pic, apoi clăteșete cu o cârpă înmuiată în apă călduță. Usucă covorul prin frecare cu o cârpă uscată sau o mănușă de baie din burete. În final poți folosi un uscător de păr cu aerul călduț.

Dacă este un covor pătat de grăsime și murdar, pune într-o găletușă 500 ml oțet de vin alb, 200 ml apă călduță și 2 linguri de detergent de vase. Îmbibă un burete în această soluție, stoarce-l, apoi curăță pe pătrate de 20 cm latura, insitând pe pete. Clătește cu o cârpă umedă. Folosește o mănușă de toaletă, acționând în toate sensurile și lasă să se usuce.

Vizualizări: 1,213

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: