Care este diferența dintre un frigider încorporabil și un frigider normal?

Frigiderul este cel mai necesar aparat electrocasnic din casă. Dacă se defectează, atunci vrei, nu vrei, trebuie să cumperi unul nou. Alegerea este acum mai dificilă: de la modelele încorporabile, la modelele standard, cu un design și un set funcțional diferit. Înainte de a cumpăra, apare o întrebare logică: care este diferența dintre dispozitivele încorporabile și cele convenționale și care opțiune este preferabilă?

Caracteristici

Frigiderele încorporabile au aceleași funcții ca și cele obișnuite. Acestea sunt produse în diferite dimensiuni, de la mini la mare. Au, de asemenea, un congelator, containere, sertare, rafturi, sistem No Frost.

Principala diferență la tehnologia încorporabilă constă în metoda de instalare. Acesta poate fi ascuns în mobilier, de exemplu, într-un dulap (dacă este vorba de o cameră de birou sau de un hol de intrare) sau în bucătărie. Există două opțiuni pentru astfel de frigidere:

- Parțial încorporabile. Acestea sunt instalate în nișe de perete, dar ușile rămân native, nu sunt mascate de nimic.

- Complet încorporabile. Acestea sunt în armonie cu mobilierul de bucătărie datorită panourilor decorative de pe uși.

Totuși, nu faceți confuzii! Un frigider obișnuit, care este ascuns în mobilier, nu se numește frigider încorporabil. Aceste două varietăți de tehnologie au propriile lor caracteristici remarcabile. Modelele încorporabile nu au panouri exterioare, sunt realizate decorativ, deghizate ca interiorul unei mobile de bucătărie.

Frigiderul incorporabil are condiții de funcționare mai severe. Pentru a răci unitățile de lucru încălzite, este nevoie de o ventilație suplimentară. O altă caracteristică este un strat de izolație mai gros.

Avantaje și dezavantaje ale frigiderelor încorporabile

- Se armonizează cu orice interior, chiar și cu unul care nu recunoaște elementele create de om. Același frigider Samsung poate fi folosit într-o bucătărie în stil provensal, cu perdele și volane confortabile, pop art luminos sau baroc cu un set complet de servicii și sticlă. Modelul standard nu se potrivește întotdeauna în interiorul bucătăriei.

- Acestea sunt invizibile, complet ascunse în spatele unor panouri decorative, fiind vizibil doar ecranul de control.

- Aparatele amplasate în nișe de perete sau în dulapuri se vor distinge printr-o funcționare mai silențioasă, aproape mută. O astfel de apropiere de mobilier și de pereți contribuie la absorbția sunetului, în timp ce funcționarea unui frigider Samsung obișnuit poate fi auzită chiar și dintr-o altă cameră.

- O mare varietate permite găsirea unor soluții practice. De exemplu, mai multe frigidere mici și joase pot fi plasate sub un blat de lucru obișnuit sau sub o insulă.

- Modelul de frigider încorporabil face ca bucătăria să fie mult mai confortabilă, să pară că nu este o cameră de lucru pentru gătit, ci o cameră de zi sau de luat masa.

- De regulă, aparatele încorporate sunt echipate cu cele mai recente și mai moderne caracteristici.

- Există mai multe dezavantaje ale tehnicii care este ascunsă în mobilier. Prin instalarea acesteia, oamenii cred că vor economisi spațiu în bucătărie. Aceasta este o opinie greșită; dimpotrivă, va necesita mai mult spațiu, deoarece trebuie să lase loc pentru ventilație.

- De asemenea, este o greșeală să credem că o izolare termică îmbunătățită va contribui la economisirea energiei. Aparatele încorporabile nu vor economisi energie electrică, deoarece sunt necesare cantități mari de energie pentru a răci condensatorul și compresorul, iar clasa energetică este aceeași pentru ambele opțiuni.

Atunci când alegeți, trebuie să fiți conștienți de o serie de dezavantaje ale modelelor integrate:

- volumul util al camerei lor este mai mic

- funcționează intensiv, piesele și componentele principale se uzează mai repede, ceea ce reduce durata de viață

- prețul este mai mare decât de obicei

- dacă doriți să reorganizați bucătăria, aparatele încorporate nu pot fi mutate

- sunt necesare costuri suplimentare pentru a atrage specialiști în instalarea lor

Ce să alegeți

După ce am studiat avantajele și dezavantajele tehnologiei încorporabil, putem trage următoarele concluzii:

Dacă bucătăria din casă este folosită la maxim, adică se gătește adesea în ea și, în consecință, se cumpără și se depozitează o cantitate mare de produse, atunci frigiderul are nevoie de unul economic și funcțional. Pentru astfel de indicatori, frigiderele de sine stătătoare sunt mai potrivite, deci optiunea frigidere ieftine clasice este excelenta.

În cazul în care designul bucătăriei este mult mai important pentru proprietari, se preferă funcționalitatea acesteia, se preferă modelul de frigider încorporabil.

Frigiderul, care este încorporabil, va ajuta atunci când bucătăria este foarte mică. Mulți oameni în această situație instalează echipamente în coridor, iar dacă este ascuns într-un dulap, nu va strica aspectul camerei.

Dacă frigiderul este mic, puteți folosi suportul de dedesubt și puteți adapta tehnica la înălțimea omului.

Principalul criteriu de alegere este prețul. În cazul în care bugetul familiei nu este prea mare, atunci este mai bine să acordați preferință modelelor standard.

Vizualizări: 3,323

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: