Care este mortalitatea la secția ATI Covid din Târgu Jiu

Doar jumătate dintre pacienții care ajung la ATI Covid, la spitalul din Târgu Jiu, supraviețuiesc tratamentului. Din mai anul trecut, de când a fost deschisă secția, aici au fost internate 575 de persoane, dintre care 290 au decedat.

“Aproape tot personalul medical al ATI Covid este vaccinat, excepție făcând trei angajați care au trecut recent prin boală”, a precizat spitalul.

În prezent, în acest compartiment sunt 19 paturi, care sunt aproape în permanență ocupate.

“Avem pe acest compartiment, personal calificat care îngrijește pacienții internați aici; dispunem de medicamente, materiale sanitare, spațiu modernizat. Fiecare salon este dotat cu aparatură performantă, cu priză de 380 de volți, prize de oxigen 2 bucăți la fiecare pat, aparate de ventilație mecanică, aparate de high flow (80 l oxygen pe minut). De asemenea, aici se face hemodializă pacienților (pozitivi covid) care au insuficiență renală acută sau insuficiență renală cronică și sunt în programul național de hemodializă, Compartimentul ATI Covid al SJU Târgu-Jiu fiind singurul centru din județul Gorj unde pot beneficia de hemodializă”, a transmis conducerea spitalului.

Potrivit reprezentanților acestei secții, în ultima perioadă s-au înregistrat două decese la pacienții vaccinați, dar acești pacienți au avut comorbidități. “De asemenea, trebuie menționat faptul că în ultima perioadă, trei pacienți vaccinați, care au ajuns în stare foarte gravă la ATI Covid, s-au vindecat. Medicii și asistenții medicali recomandă vaccinul”, a mai transmis sursa citată.

Vizualizări: 2,619

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: