Care sunt cele mai frumoase destinații de vacanță din Bulgaria

Bulgaria este o destinație frumoasă și ieftină de petrecere a vacanței. Bulgaria oferă plăceri pentru toată lumea mai ales vara atunci când staţiunile de pe litoralul Mării Negre sunt pline de turişti.

În Bulgaria turiştii se pot bucura de  înot, schi, călărit, alpinism, vânătoare, pescuit etc. Pentru o vacanță mai relaxantă, turiştii au la dispoziţie natură uimitoare, plaje nesfârșite, stațiuni balneare, mănăstiri și biserici, orașe și sate ospitaliere.

Țara vecină îşi încântă oaspeţii cu străvechea ei cultură, marea de smarald, munții înalți cu chei și peșteri minunate, lacurile limpezi, râurile pline de pești, văile largi, izvoarele termale, oamenii primitori, bucătăria cu vinurile sale, fauna și flora. 

Toate locațiile de închiriere de vacanță din Bulgaria au fost evaluate conform sistemului internațional de 5 stele. Printre cele mai apreciate zone se numără Golful Sozopol situat în sud-estul țării, la 100 km de Turcia. Printre atuurile golfului, se pot număra marea albastră și insulele sălbatice precum Insula Sf. Ivan, cea mai mare insulă bulgară din Marea Neagră, cu o suprafață de 0,66 km².

Staţiunea Nessebar este foarte atractivă, fiind un orășel de pe coasta Mării Negre din Bulgaria, pe o peninsulă pitorească, la câteva ore la sud de Varna. Clasat ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, Nessebar nu poate fi ratat de ghidurile turistice. Casele sale vechi din lemn și bisericile bizantine se combină cu farmecul litoralului stâncos pentru a crea un ansamblu unic, care așteaptă să fie descoperit.

În top se mai află şi staţiunea Bansko, un încântător și vechi sat din Munții Pirin, cu case renovate, ziduri de piatră și străzi pietruite, dar din ce în ce mai invadate de hoteluri din stațiune. Este un loc bun pentru schi iarna și drumeții vara. La începutul lunii august se organizează anual un festival de jazz în oraș. 

O atracţie a ţării vecine este şi oraşul Plovdiv, al doilea oraș ca mărime din Bulgaria după Sofia, cu o populație de 338.153 de locuitori conform recensământului din 2011. Istoria Plovdivului se întinde pe aproximativ 6.000 de ani, cu urme ale unei așezări neolitice datând cu aproximativ 4000 î.Hr.

Vizualizări: 941

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: