Care sunt tipurile de aragazuri și cum să îl alegi pe cel potrivit bucătăriei tale

Ai instalat o bucătărie și nu știi cum să alegi un aragaz? Ca și în cazul altor electrocasnice de bucătărie, acesta poate fi găsit în diferite versiuni pe piață. Chiar și așa, numărul de arzătoare și dimensiunea cuptorului nu sunt singurele detalii care ar trebui să îți atragă atenția atunci când achiziționezi un aragaz. Tipul de aragaz, finisajul sau tipul de iluminare, de asemenea, o diferență în viața de zi cu zi.

Tipuri de aragazuri

Dacă vrei să știi să alegi un aragaz bun, primul lucru de care trebuie să ții cont este că se găsesc în diferite tipuri. Puteți lua în considerare următoarele: aragaz clasic, de podea; aragaz încorporat; plită sau aragaz de masă. Nu toate se potrivesc obiceiurilor și nevoilor familiei tale, așa că verifică mai jos caracteristicile fiecăruia, punctele lor pozitive și negative și pentru ce profiluri sunt potrivite.

Aragaz Beko – oferte

Aragaz clasic, de podea

Aragazul de podea este modelul convențional, întâlnit în majoritatea caselor. În funcție de brand, picioarele pot fi sau nu mai înalte, dar cele mai mari ușurează curățarea de zi cu zi și mutarea electrocasnicului. Aragazurile de podea funcționează de obicei pe gaz și au unul sau două cuptoare. Este posibil să găsiți modele casnice cu patru până la șase arzătoare. Avantajele aragazului de podea includ prețul accesibil, varietatea mare de modele de pe piață și ușurința instalării. De asemenea, puteți găsi aragaz de podea cu plită pe gaz și cuptor electric sau complet electric.

Aragaz încorporabil

Aragazul încorporabil este foarte asemănator cu cel clasic, dar este opțiunea recomandată pentru bucătăriile planificate, făcute pe comandă. Are și cuptor și se găsește în modele cu până la șase arzătoare. Pentru a fi fixat, are nevoie de o bază. Deoarece specificațiile pot fi diferite de la un brand la altul, merită să urmați manualul modelului pe care îl alegeți la instalare.

Aragaz Beko – idei

Avantajele aragazului încorporabil includ designul distinctiv și ușurința în curățare, întrucât partea inferioară a sobei este liberă. Pe de altă parte, acestea tind să fie mai scumpe decât aragazurile de podea și, de asemenea, nu pot fi transportate de la o casă la alta fără o renovare.

Plită

Plita este unul dintre cele mai mici tipuri de aragaz de pe piață astăzi. Recomandat și celor care au bucătării pe comandă sau nu se deranjează să facă puțină treabă pentru montaj. Fiind doar plita, trebuie să cumpărați cuptorul separat. Plitele pot fi găsite în versiuni de la unul la cinci arzătoare și au trei tipuri diferite de funcționare: pe gaz, electric sau cu inducție. Prima este aceeași cu cea a aragazelor tradiționale, în timp ce cea electrică se încălzește cu ajutorul rezistențelor, iar cea prin inducție, cu curent electromagnetic. În plus, finisajul versiunilor sale poate varia și între oțel inoxidabil, sticlă sau vitroceramică.

Idei aragaz – reviews & oferte

Aragaz de masă

Aragazul de masă, la rândul lui, arată ca o plită, dar, după cum o spune și numele, poate fi folosită pe o bancă sau pe masă și este opțiunea ideală pentru cei care au foarte puțin spațiu în bucătărie. În plus, răspunde și nevoilor celor care merg în camping frecvent, întrucât, în funcție de model, de numărul de persoane și de greutate, este posibil să-l duci și în alte locuri.

După ce te-ai hotărât ce tip de aragaz este ideal pentru casa ta, următorul pas în procesul de cumpărare a unui aragaz are de-a face cu numărul de arzătoare. Acest lucru trebuie decis ținând cont de câte persoane locuiesc în casă și cât de des este folosit aragazul.

După cum am menționat mai sus, aragazurile variază și în funcționare și pot avea diferite tipuri de arzătoare. În fiecare dintre dimensiuni, puteți găsi versiuni care sunt pe gaz, electrice sau cu inducție. Fiecare dintre ele are caracteristici specifice de utilizare, instalare și, de asemenea, consum de energie. Chiar dacă modelele care folosesc energie electrică nu au nevoie de gaz, pot crește factura la energie electrică. Alegeți modelul în funcție de nevoile pe care le aveți.

Vizualizări: 1,404

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: