Cariera Roșia se poate extinde

Complexul Energetic Oltenia a obținut, pe 7 septembrie, acordul de mediu pentru continuarea lucrărilor în perimetrul de licență extins al obiectivului de investiții „Deschiderea și punerea în exploatare a Carierei Roșia de Jiu, jud. Gorj, la o capacitate de 8 milioane tone/an lignit” .

Acest lucru va permite asigurarea frontului de lucru și plasarea excavatoarelor pe treptele superioare, fapt ce va contribui inclusiv la constituirea stocului de cărbune necesar trecerii vârfului de iarnă, anunță CE Oltenia.

Autorizația de mediu a fost anulată în octombrie 2019 ca urmare a contestațiilor depuse de organizațiile nonguvernamentale de mediu. „Societatea va întreprinde toate eforturile necesare pentru ca astfel de situații, precum cea de la Cariera Roșia de Jiu, să nu se mai repete”, mai anunță oficialii CE Oltenia.

Acordul de mediu este emis de APM Gorj.

Roșia de Jiu este cea mai mare carieră din cadrul Complexului Energetic Oltenia și asigură cărbunele necesar funcționarii termocentralei din Rovinari.

În același timp, Cariera Roșia de Jiu este o componentă a Planului de restructurare și decarbonare 2020-2026 pe care Complexul Energetic Oltenia îl va derula pe parcursul celor cinci ani.

Vizualizări: 2,395

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: